Vijesti 17.01.2023.

Uhapšeni osumnjičeni za pljačku stana Zlatka Lagumdžije: Potrošili 10.000 KM sa ukradene kartice

ČITANJE: 1 minuta

Policija MUP-a KS juče jeuhapsila dvije osobe, među kojima i maloljetnika, kojima se teret stavlja krivično djelo krađa.

Kako se saznaje, krađa je izvršena u stanu Zlatka Lagumdžije.

Juče u poslijepodnevnim satima, policijski službenici PU Novo Sarajevo uhapsili su S. R. rođenog 1986. godine u Zvorniku, sa mjestom prebivališta u Sarajevu i maloljetnu osobu, rođenu 2005. godine.

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krađa na štetu Z.L. iz Sarajeva.

Kako se navodi u saopštenju MUP KS, izvršenim pretresom stana koji koristi S.R. na području opštine Novi grad Sarajevo, pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz pomenutog krivičnog djela. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim njima.

Kako Klix nezvanično saznaje, krađa je izvršena u stanu koji je u vlasništvu Zlatka Lagumdžije, bivšeg predsjednika SDP BiH. Ukraden je novčanik u kojem se nalazila određena svota novca, kao i bankovna kartica s koje je, u međuvremenu, potrošeno oko 10.000 KM.