Vijesti 05.12.2017.

Uhapšeni u akciji “Avatar” su poznata lica banjalučkog podzemlja!

ČITANJE: 2 minute

Banjalučka policija uhapsila je 13 lica u okviru akcije kodnog naziva “Avatar” usmjerene na razbijanje mreže preprodavaca droge, a kako saznaje SrpskaCafe među osumnjičenima su i dva dobro poznata lica iz banjalučkog podzemlja!

Riječ je o Benedi Đukanoviću, zvanom Bendžo, i Goranu Milanoviću, koji su označeni kao glavne karike uhapšene grupe.

– Akcija se sprovodi u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga – saopšta je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Ona kaže da je akcija “Avatar” pokrenuta 2. avgusta ove godine i dosada je uhapšeno 13 osoba, od kojih je 12 sa područja Banjaluke i jedno sa područja Trebinja.

– Izvršeni su pretresi na 17 lokacija u Banjaluci, Trebinju, Laktašima i Kotor Varoša. Tokom pretresa pronađena je i izuzeta opojna droga kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – rekla je Markanović.

Benedi Đukanović hapšen je u junu ove godine zbog pljačke zlatare “Sarajka” u Ključu iz maja 2013. godine, kada je ukraden zlatni nakit i novac, ukupne vrijednosti 55 000 maraka.

MUP RS dovodio ga je u vezu sa više teških krivičnih djela, dok je 2008. godine hapšen i u Srbiji zbog sumnje da je zajedno sa još dva lica pripremao likvidaciju muškarca iz suparničke kriminalne grupe, prethodno obezbijedivši veću količinu eksploziva i oružja.

Goran Milanović poznat je po učešću u pucnjavi ispred kafe bara “K4” u Banjaluci u februaru 2015. godine kada je u butinu ranjen radnik obezbjeđenja Mile Plejić (37), a Milanoviću je na teret stavljeno krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Nakon toga godinu i po dana se nalazio u bjekstvu, prije nego što se sam predao policiji. U međuvremenu policija ga je osumnjičila i za tešku krađu, odnosno provalu u benzinsku pumpu u Kosjerovu kod Laktaša koja se dogodila 19. jula prošle godine kada su ukradene cigarete i novac. I tada je za njim rapisana potjernica i tokom potrage istražioci su došli do informacija da se Milanović krije u stanu u ulici Krajiških brigada u Laktašima. Po nalogu banjalučkog Osnovnog suda 28. jula izvršen je pretres spornog stana, ali umjesto bjegunca u njemu je pronađeno 850 grama marihuane, što je takođe Milanoviću stavljeno na teret.

(Srpskacafe)