Vijesti 09.03.2016.

Uhapšeno pet lica: Skupljali podatke o bankovnim karticama

ČITANJE: 1 minuta
kartica banka
Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su danas pet lica na području Kaknja zbog sumnje da su neovlašćeno pribavljala podatke na bankovnim karticama više stotina korisnika sa područja Amerike, Brazila i određenih država EU i tako pričinila štetu od ukupno 20.000 KM.

U toku su pretresi na više lokacija na području Kaknja, prema naredbi Opštinskog suda u ovoj opštini, a pod nadzorom Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nakon višemjesečne istrage.

Iz Federalne uprave policije ističu da je ovom akcijom spriječena šteta od oko 240.000 KM.

Uhapšeni su osumnjičeni da su neovlašćeno pribavljali podatke na bankovnim karticama od oktobra prošle godine do danas, koristeći veb stranice, odnosno forume.

Uhapšeni, koji se dovode u vezu sa krivičnim djelom udruživanje radi činjenja krvičnog djela u vezi sa krvičnim djelom falsifikovanje kreditnih i ostalih kartica bezgotovinskog plaćanja, biće privedeni u službene prostorije Federalne uprave policije radi krimnalističke obrade, nakon čega će biti predati nadležnom tužilaštvu.

Aktivnosti pripadnika Federalne uprave policije, uz asistenciju MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Policijske uprave Kakanj se nastavljaju.

(Agencije)