Vijesti 20.05.2019.

UHAPŠENO SEDAM OSOBA ZBOG POSJEDOVANJA DROGE: Tokom vikenda u Banjaluci sproveden niz akcija

ČITANJE: 1 minuta

Službenici banjalučke Policijske uprave su od petka do nedjelje, 17. do 19. maja, uhapsili i ispitali sedam osoba zbog posjedovanja određene količine marihuane i spida.

U ovom periodu su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisana 174 vozača, od kojih je 21 osoba uhapšena, saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka.

Izvršeni su i uviđaji u ukupno 27 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet osoba zadobilo lakše, dvije osobe teže povrede, dok je jedno osoba smrtno stradala.

Službenici ove uprave su od 17. do 19. maja preduzeli i niz drugih mjera i radnji u kojima su sankcionisane osobe zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru Srpske i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

– U narednom periodu nastavićemo sa sličnim aktivnostima radi zaštite građana i njihove imovine i prevencije inkriminisanih radnji – navedeno je u saopštenju.

Policijska uprava Banjaluka apelovala je na vozače da se pridržavaju zakonskih propisa i da odgovornim ponašanjem vode računa o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju i time spriječe moguće posljedice.

Od 17. do 19. maja uspješno je obezbijeđeno 18 javnih okupljanja, kulturnih i sportskih manifestacija na kojima nije evidentirano narušavanje javnog reda i mira.

(Srna)