Sport 31.10.2016.

Uhapšeno šest navijača Borca!

ČITANJE: 2 minute

Šest navijača Borca uhapšeno je poslije nereda koje su pravili na meču u Gradišci i čak se fizički obračunali sa policijom i pripadnicima jedinice za podršku, saznaje “Glas Srpske”.

Pripadnici navijačke grupe “lešinari” u tri navrata su prekidali meč protiv Kozare na Gradskom stadionu u Gradišci (2:0 za Borac), a do najvećeg incidenta došlo je kada je jedan navijač pokušao da preskoči ogradu i uđe na teren, a policija ga spriječila u tome. Nastao je opšti metež i sukobi navijača sa policijom, a prema našim saznanjima, jedan policajac pogođen je u glavu tupim predmetom.

Novi prekid uslijedio je u trenucima slavlja gostujućih navijača prilikom bakljade i obilježavanja 15. rođendana grupe “lešinari” sa Starčevice. Sve je začinjeno u finišu poluvremena sa desetak topovskih udara, što je dovelo do novog prekida utakmice.

Za razliku od stanja tribina, ekipe na terenu su bile izuzetno korektne, a ponašanje igrača i u takvim uslovima je bilo za svaku pohvalu. Borac je ušao u meč bez straha, silovito, držeći sve konce u svojim rukama i nakon 18 minuta bilo je 0:1 kada je pogodio Miloš Dujković. U nastavku utakmice druga slika na stadionu. Navijači su ostali bez “municije”, ali ne i grla pa su pjesmom nosili Banjalučane do novog trijumfa, koji je u sudijskoj nadoknadi vremena lijepim golom “krunisao” mladi rezervista Borca Miloš Kukić.

Banjalučani su tako došli do vrlo važna tri boda kojim su se približili osvajanju titule jesenjeg šampiona.

– Nismo očekivali laganu utakmicu. Igrali smo na kartu da će Kozara biti umorna od prethodnog perioda. Na vrijeme smo postigli gol i mislim da smo kontrolisali igru do tog prekida. Poslije je to malo bilo labavije, odrazilo se pogotovo u drugom poluvremenu kada je Kozara promijenila taktiku – kazao je trener Borca Vule Trivunović.

Kozara je uoči utakmice, pokazalo se, prijetila iz prazne puške iako je znala da iza sebe ima nekoliko teških iscrpljujućih utakmica u Kupu BiH i prvenstvu.

– Za nas je ovo bila teška utakmica. Kozara je platila danak neiskustvu, pogotovo u prvom poluvremenu, jer smo jako loše igrali zbog neregularnih uslova u kojima nismo naučili da igramo. U drugom poluvremenu smo bili bolji, pokušavali da izjednačimo, ali umor nas je sustigao i nismo uspjeli u tome – rekao je trener Kozare Velimir Stojnić.

(Glas Srpske)