Vijesti 16.05.2022.

UIO: Bez preuranjenih zaključaka, SIPA ne pretresa službene prostorije, već vrši uvid u dokumentaciju

ČITANJE: 1 minuta

Službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ ne pretresaju službene prostorije Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH već vrše uvid u određenu dokumentaciju i istu izuzivaju prema naredbi Suda BiH, saopštila je danas UIO BiH, odakle poručuju da ne treba izvoditi preuranjene zaključke.

Iz UIO su istakli da su kroz dosadašnji rad u potpunosti sarađivali sa svim agencijama za provođenje zakona u BiH i pravosudnim organima, što je, kako ističu, slučaj i u konkretnom postupanju.

“Objavom i plasiranjem netačnih informacija potpuno se neopravdano minimiziraju rezultati rada koje ova uprava iz godine u godinu ostvaruje. Zato je potrebno sačekati da agencije za provođenje zakona okončaju započete aktivnosti, bez prejudiciranja i izvođenja preuranjenih zaključaka”, naveli su iz UIO zbog, kako ističu, netačnih objava da se u UIO pretresaju prostorije i iznosi dokumentacija.

Portparol Sipe Jelena Miovčić rekla je ranije danas Srni da pripadnici Sipe izuzimaju određenu dokumentaciju iz prostorija UIO u Banjaluci, te da se ne radi ni o kakvoj akciji, već da su to uobičajene radnje koje Sipa sprovodi radi dokazivanja u određenim istragama.

(SB)

Oznake: UIO