Politika 20.02.2021.

Ujedinjena Srpska: Bratunac neće biti talac politike Ramiza Salkića i SDA

ČITANJE: 2 minute

Ujedinjena Srpska je neugodno iznenađena potpisnicima zahtjeva za vanrednu sjednicu Skupštine opštine u Bratuncu, čiju okosnicu čine odbornici SDA, SNSD-a, DNS-a, što predstavlja ne samo iznenađenje nego i šamar stanovništvu Bratunca koje je birajući načelnika, protiv koga se ova većina okuplja i odbornike izabrala Bratunac kao uporište politike Republike Srpske u Podrinju, saopšteno je iz Ujedinjene Srpka nakon sjednice Predsjedničkog kolegijuma.

U saopštenju se navodi da će Ujedinjena Srpska, prije svog zvaničnog reagovanja, tražiti odgovore na nekoliko pitanja: Zašto je baš juče predata inicijativa sa potpisima odbornika navedenih partija i kome i kakva se poruka šalje takvom inicijativom i da li je ta politika stav samo lokalnog SNSD-a u Bratuncu ili ima podršku vrha SNSD-a Republike Srpske?

“Ujedinjena Srpska neće prepustiti vođenje Bratunca dogovorima koje Ramiz Salkić i Naser Orić postignu sa potkupljivim i korumpiranim lokalnim političarima, jer su opšte poznati javno izneseni stavovi i Ramiza Salkića i Bakira Izetbegovića i o Srbima i o Republici Srpskoj, ali i predsjedniku SNDS-a gospodinu Miloradu Dodiku”, dodaje se u saopštenju.

Iz Ujedinjene Srpske još poučuju da je u pripremi redovne sjednice SO Bratunac, pripremljena inicijativa o imenovanju ulice – Trga 9. Januara, koja je bila ne samo predizborno obećanje, već i stav skupštinske većine i koju je formirao upravo SNSD sa Ujedinjenom Srpskom i drugim srpskim partijama, smatrajući Bratunac mjesto od posebne važnosti u Podrinju i Republici Srpskoj.

“Preko pet godina ovu ideju su opstruisali bivši načelnik Neđo Mlađenović koji je izgubio ove izbore, Ramiz Salkić i Neđo Trninić koji su u tom periodu činili vlast u Bratuncu. Bilo je logično da dolaskom i nekorumpiranih ljudi više ne budemo taoci politike Ramiza Salkića i SDA, ali očito da još uvijek postoje oni koji bi prije imenovali ulicu po nazivu Armije BiH nego 9. Januara. To je njihova sramota, a naša obaveza je da ono što smo obećali narodu i zašto je narod glasao i ispunimo. Zato smo spremni i narod da pozovemo u pomoć, ali ćemo prije toga sačekati odgovore na gore navedena pitanja”, zaključuju iz Ujedinjene Srske.

(N.S)