Politika 25.01.2023.

Ujedinjena Srpska donijela odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora

ČITANJE: 1 minuta

Na sjednici Predsjedništva Ujedinjene Srpske danas je donesen odluka o održavanju sjednice Glavnog odbora stranke i raspisivanju unutarstranačkih izbora, te napravljen plan za jačanje stranke u narednom periodu.

Na sjednici je pružena podrška politici mira koju predvodi predsjendik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, koja nije dobila nikakvu valorizaciju na Zapadu, već je nagrađena samo ucjenama koje vrijeđaju zdrav razum. Nasuprot tome, otvoreno ratna politika Aljbina Kurtija, koja prijeti da destabiliše region, stalno dobija nagrade međunarodne zajednice.

“Nikakve ili mlake osude ugrožavanja života Srba i najnovijeg pokušaja ubistva na Kosovu i Metohiji, signal su da se vatre sukoba sponzorišu sa Zapada i da se Srbija stalno provocira i tjera na osudnu odbranu života svojih građana i vlastitog dostojanstva”, navodi se u saopštenju Ujedinjene Srpske.

Kako su dodali, Predsjedništvo Ujedinjene Srpske podržava napore Aleksandra Vučića i državnih institucija na
očuvanju mira i zaštiti naroda, ali i statusa kosova po rezoluciji UN 1244.

Na sjednici je donesen zaključak da je potrebna detaljna analizira poslovanja preduzeća i njihovih bilansa, te da to treba da bude osnovno mjerilo za ocjenu njihovog rada.

N.M.