Politika 21.05.2021.

Ujedinjena Srpska: Formirane radne grupe

ČITANJE: 1 minuta

Predsjedništvo Ujedinjene Srpske napravilo je presjek ekonomske, društvene i političke situacije u Republici Srpskoj te ustanovilo značajne probleme i propuste. Nakon analiza, formulisan je odgovarajući način odgovora i pravci rješena na sve ustanovljene probleme.

U vezi sa navedenim, Predsjedništvo US je formiralo radne grupe koje će što hitnije i efikasnije pripremiti prijedloge za koalicione partnere i Vladu Republike Srpske, uz prethodno usaglašavanje sa sindikatima, poslovnom zajednicom, nevladinim sektorom i nadležnim institucijama.

Radnu grupu koja će da utvrdi stanje unutar koalicije, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou, vodiće Kostadin Vasić, Slavko Dunjić i Neven Stanić, te će se prije svega baviti realizovanim i nerealizovanim dijelovima koalicionog dogovora i pripadajućim imenovanjima, koja u nekim slučajevima kasne i više godina.

Siniša Vidović, Dragan Dakić i Siniša Ilić predvodiće radnu grupu zaduženu za demografsku politiku i donošenje mjera za povećanje nataliteta.

S obzirom da nije do kraja realizovan prijedlog zakona kojim bi se neoporezivani dio plate povećao na 1000KM, a čime bi svi radnici u Srpskoj dobili povećanje plata, formirana je radna grupa u sastavu dr Nenad Stevandić, Jelena Šljokavica i Milan Petković, u svrhu pronalaženja pravnog okvira za vraćanje toplog obroka kod određenih zanimanja, poput zdravstvenih radnika, kao neoporezivog dijela ličnih prihoda.