Vijesti 25.05.2016.

Ujedinjena Srpska: Pronaći kompromisno rješenje za izgradnju crkve u Boriku

ČITANJE: 1 minuta

– Na sastanku je razgovarano o zahtjevu Građanske inicijative da bude stavljena van snage odluka Skupštine o izradi izmjene dijela Regulacionog plana stambenog naselja Borik, kojom je predviđena izgradnja pravoslavnog hrama i parohijskog doma na zelenoj površini – kaže Dragišić. On podsjeća da će se, na osnovu odluke Vrhovnog suda RS, Skupština 31. marta ponovo izjasniti o Građanskoj inicijativi za Borik.

– Odbornici Ujedinjene Srpske podržaće Građansku inicijativu, ali ćemo predložiti da Skupština usvoji zaključak kojim će gradonačelnika i Gradsku upravu obavezati da što prije organizuju sastanak sa predstavnicima Građanske inicijative i Srpske pravoslavne crkvene opštine banjalučke, s ciljem pronalaženja kompromisnog rješenja u vezi izgradnje hrama i parohijskog doma u Boriku. U javnosti vlada pogrešan utisak da su građani i Crkva jedni protiv drugih, što nije tačno – ističe Dragišić.

On najavljuje da će izgradnja crkve u Boriku biti jedna od tema današnjeg sastanka rukovodstva Ujedinjene Srpske i mještana tog banjalučkog naselja, pod nazivom „Dijalogom do boljih rješenja“.

-Cilj sastanka je da čujemo prijedloge i sugestije građana za poboljšanje života u njihovoj mjesnoj zajednici. Samo dijalogom i zajedničkim rješenjima možemo podstaći razvoj lokalne zajednice – poručuje Dragišić.

Sastanak će biti održan danas u 18 časova u prostorijama MZ Borik 1 u zgradi „Titanik“, a na njemu će učestvovati i predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

(Banjaluka.net)