Politika 22.03.2021.

Ujedinjena Srpska u Česmi: Most mora biti u budžetu

ČITANJE: 1 minuta

Gradski odbor Ujedinjene Srpske Banjaluka pokrenuo je inicijativu da se most u naselju Česma uvrsti u budžet Grada, koju su predstavili danas na lokaciji porušenog mosta u ovom naselju..

Predsjednik Gradskog odbora Ujedinjenje Srpske, Siniša Vidović, kazao je da je ovaj projekat od izuzetnog značaja, te da je današnje okupljanje apel i molba novoj administraciji.

– Most je neophodan za građane Česme, Vrbanje i Debeljaka. Želimo da utičemo na savjest i na svijest ljudi koji upravljaju Gradom – kazao je Vidović.

Šef Kluba odbornika US, Neven Stanić, rekao je da sredstva u budžetu Grada nisu planirana za izgradnju ovog mosta, nego je planirano da se sredstva obezbijede rebalansom, što stavlja pod znak pitanja realizaciju ovog projekta.

– To je kao da pokušavaju da grade most bez stubova. Ono što nije u budžetu, jednostavno ne može da bude realizovano – rekao je Stanić, te dodao da ovaj projekat zahtijeva sredstva u iznosu od pet do sedam miliona KM.

Dodao je da US od 2016. godine dolazi na lokaciju starog mosta, te šalje inicijative Gradu za rješavanje ovog problema.

– To je dugoročan proces, prije svega što se tiče obezbjeđivanje sredstava, a onda i što se tiče izgradnje. Nismo zadovoljni ni angažovanošću prethodne administracije po pitanju ovog projekta, ali su uradili dva kapitalna projekta; završava se most u Srpskim Toplicama, a počela je izgradnja mosta u Docu, što aktuelni gradonačelnik sada želi da obustavi. Ovim putem želim da pozovem gradonačlenika Stanivukovića na odgovornost, te da ne obećava ono što ne može da ispuni, a građane pozivam na oprez da ne dođu u situaciju da budu slagani – poručio je Stanić.