Politika 21.09.2020.

Ujedinjena Srpska: Video spot sadrži činjenice da se proslavljaju progoni nad pripadnicima srpskog naroda

ČITANJE: 2 minute

Ujedinjena Srpska oglasila se saopštenjem nakon, kako su naveli, organizovane hajke zbog emitovanja video materijala.

“Jedini govor mržnje i ugrožavanje prava na stav i postojanje se jasno prepoznaje u onima koji tumače navedeni video materijal od 43 sekunde. U pomenutom materijalu nema spominjanja izbora, glasanja i kampanje, a ni spominjanja bilo koje partije, pojedinca ili naroda. Iznošenje uvreda i prijetnji na naš račun, a posebno na račun predsjednika stranke nema nikakav alibi u videomaterijalu koji sadrži nesporne činjenice da se proslavljaju progoni nad pripadnicima srpskog naroda u Hrvatskoj i Kosovu. Naš stav da je neophodno jedinstvo da se to srpskom narodu ne bi desilo i u Bosni i Hercegovini logičan je odgovor na stalne prijetnje koje dolaze od različitih partija sa sjedištem u Sarajevu i drugih nepolitičkih organizacija o čemu svjedoče nepobitni dokazi”, saopšteno je.

Iz stranke navode da pokušaj čaršijskih krugova iz Sarajeva koji održavaju ružne stereotipe o Republici Srpskoj, političkih konkurenata i oponenata oslonjenih na ostrašćene medije da instrumentalizacijom laži i podmetanja djeluju na CIK tragičan je metod koji otkriva koliki je ugled i rast Ujedinjene Srpske a koliki je strah njihovih oponenata.

“O tome odlučuju građani ali o tome ćemo u predizbornoj kampanji kada ćemo emitovati tačno 11 spotova sa izbornom tematikom. Naše pravo na stav i politički izražaj nikad nismo koristili da to drugima zabranimo ili osporimo, a oni koji nemaju ni stava ni političkog izražaja logično se bave nama koristeći najprizemniji rječnik i promovišući nedemokratske i totalitarne metode, zasnovane na mržnji i ugrožavanju osnovnih prava pojedinca i naroda. O tome će više govoriti predsjednik stranke sutra nakon potpisivanja sporazuma stranke sa Penzionerkom demokratskom strankom”, navodi se u saopštenju.

(banjaluka.net)