Vijesti 27.01.2020.

Ukazali se u Bratuncu: Ipak aktivisti PDP-a, a ne „omladinci“

ČITANJE: 2 minute

Alternativna televizija prenijela je da je Draško Stanivuković organizovao prevoz autobusom iz Banjaluke koji je išao za Bratunac na skup “Buđenje Srpske”. Na snimcima i fotografijama jasno se vidi da je u autobusu bilo praznih mjesta, što znači da čak ni u Banjaluci nisu uspjeli napuniti autobus.

Na skupu u Bratuncu je bilo oko 250 ljudi, a oko 40 je iz Banjaluke.

Zanimljivo je, međutim, da se na jednoj od fotografija, u prvim redovima vidi i Anja Grubačić, koju je grad Banjaluka tužio kao jednog od organizatora skupa koji je prerastao u nerede i upropastio proslavu Nove godine u Banjaluci, što je suprotno tvrdnjama PDP-a da oni „nemaju ništa sa organizacijom protesta“. Grubačićeva, kao i još dvoje Stanivukovićevih aktivista, u nedavnim izjavama za medije predstavili su se kao „omladinci“, ne pominjući da se zapravio radi o aktivistima PDP-a.

Podsjetimo, član Glavnog odbora SNSD-a Aleksa Barudžija pozvao je u subotu Stanivukovića da prestane da se skriva iza svojih aktivista i da otkrije zašto ih je poturio da se prijave kao organizator protesta od 30. decembra 2018. godine koji su prekinuli novogodišnje koncerte i Banjaluci nanijeli ogromnu štetu.

– Kao i tada, i danas je jasno da je organizator protesta bio PDP, odnosno Stanivuković, i to radi sopstvene političke ambicije. Zato, PDP danas mora izaći u javnosti i priznati da nisu u pitanju nikakvi “omladinci”, kakvu tezu poturaju u javnosti, nego njihovi aktivisti koji su iskorišteni za prijavu protesta. Dakle, izmanipulisani mladi ljudi koji su prihvatili ulogu “žrtvenih jarčeva”, ne znajući u kakvu zamku upadaju – navodi Barudžija.

Kako je i ranije najavljeno, Grad Banjaluka tužio je troje aktivista PDP-a, koji su prijavili skup – Pavla Kneževića, Anju Grubačić i Bojanu Gajanović, sa odštetnim zahtjevom od 178.000 KM. Tužba se temelji na šteti koja je nastala zbog otkazivanja novogodišnjih koncerata.