Vijesti 13.11.2017.

UKC RS na raspologanju za sve kontrole

ČITANJE: 1 minuta

Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske saopštio je da je ova ustanova na raspolaganju svim vanrednim i redovnim kontrolama koje sprovode nadležne institucije s obzirom da, kako navode, posluju u skladu sa zakonskom regulativom.

U saopštenju se podsjeća da je od subote, 11. novembra vršilac dužnosti generalnog direktora UKC-a Vlado Đajić donio odluku da će ova zdravstvena ustanova snositi troškove boravka majki, pratilaca ili staratelja /one koji ne potpadaju pod kategorije iz pravilnika/ koji žele za budu uz djecu tokom liječenja u bolnici do kraja ove godine.

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske saopštio je danas da će uputiti vanrednu kontrolu u UKC da bi utvrdili zbog čega je naplaćivana pratnja roditelja uz dijete za vrijeme bolničkog liječenja, iako Fond u potpunosti snosi te troškove kada je pratnja potrebna.

U Fondu naglašavaju da roditelji koji sa djetetom borave u bolnici ne plaćaju ništa ukoliko ljekar preporuči pratnju, što je propisano i pravilnikom Fonda, koji je na snazi niz godina.

(ATV)