Vijesti 02.09.2016.

UKC RS o samoubistvu pacijentkinje

ČITANJE: 2 minute

Povodom samoubistva pacijentkinje Sandre M., koja je skočila sa šestog sprata zgrade Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci, oglasio se i sam Centar i to zvaničnim saopštenjem za medije koje prenosimo u cjelosti: 

“Dana 1.9.2016. godine u Prijemnu internističku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske privatnim vozilom u 17:01 časova dovezena je pacijentkinja S.M. (1986.)

Pacijentkinja S.M. (1986.) je po pregledu u prijemnoj ineternističkoj ambulanti hospitalizovana u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane u 17:34 časova po pravilima zbrinjavanja bolesnika. Prema riječima glavnog dežurnog ljekara za konzervativne grane medicine dana 1.9.2016 godine dr Milke Vještice i zamjenika načelnika Klinike dr Danice Momčičević, pacijentkinja je primljena zbog trovanja sirćetnom kiselinom i prilikom prijema je sarađivala sa zdravstvenim radnicima.

Oko 18:00 časova, kada je medicinski tehničar posvetio pažnju drugom kritično oboljelom bolesniku, pacijentkinja je iskoristila priliku, otvorila prozor i skočila. Odmah nakon pada na krov Zavoda za kliničku radiologiju koji se nalazi na nivou 0, pacijentkinji S.M. (1986.) je ukazana ljekarska pomoć, te je premještena u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje. Prema riječima glavnog dežurnog ljekara na Hirurgiji dana 1.9.2016. godine dr Zorana Aničića i zamjenika načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje dr Dragana Miloševića pacijentkinja je primljena sa povredama glave, toraksa, abdomena, kičme, karlice i sa frakturom lijeve ruke. Pacijentkinji je urađena toraks drenaža, a potom je i hirurški zbrinuta. Uprkos uloženom naporu dežurne hirurške ekipe, pacijentkinja S.M. (1986.) je neposredno nakon operativnog zahvata preminula 1.9. 2016. godine u 23:00 časa.

S obzirom na delikatnost slučaja, Univerzitetski klinički centar je o događaju obavijestio predstavnike Ministarstva unutrašnjih poslova RS koji su izvršili uviđaj i sastavili zapisnik.”

(Srpskacafe.com)