Vijesti 06.05.2020.

UKC RS: Pismo udruženja “BH novinari” nekorektno, prijetnji nije bilo

ČITANJE: 1 minuta

Odjeljenje Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske za kabinetske i poslove informisanja smatra nekorektnim pismo Udruženja BH novinari i Linije za pomoć novinarima o navodnim prijetnjama generalnog direktora UKC-a Vlade Đajića.

U saopštenju saradnika UKC-a za informisanje ističe se da se iz Đajićeve izjave za “N1” jasno čuje da generalni direktor UKC-a nikome nije prijetio, već samo navodio da u ovoj zdravstvenoj ustanovi, kao i u svakoj ozbiljnoj, postoji Služba za odnose sa javnošću koja prati šta mediji izvještavaju o UKC-u.

U saopštenju se dodaje da je riječ o saradnicima za informisanje, kolegama novinarima, a ne “tajnim službama” kako je navedeno u javnom protestu Udruženja BH novinari.

– Kada pažljivo pogledate sve naše konferencije za medije od početka pandemije izazvane novim virusom korona, vidjećete da su se naš generalni direktor Vlado Đajić, njegov zamjenik Nenad Stevandić i ostali članovi poslovodstva UKC zahvalili novinarima za veliki doprinos u podizanju svijesti stanovništva o mogućnostima prevencije infekcije novim virusom, te da su nebrojeno puta istakli da su novinari u ovoj situaciji bili na visini zadatka – navodi se u saopštenju.

Iz UKC-a naglašavaju da su rukovodstvo i saradnici za informisanje ove zdravstvene ustanove bili i da će uvijek biti dostupni svim medijskim kućama za pravovremeno, tačno i objektivno informisanje.

– Nadamo se da će se ova do sada uspješna saradnja nastaviti i očekujemo uzajamno poštovanje – ističe se u saopštenju.

(ATV)