Vijesti 28.10.2021.

UKC RS: U magacinu kliničke apoteke nedostaje veća količina zaštitnih maski

ČITANJE: 1 minuta

Mehanizmom unutrašnje kontrole utvrđene su nepravilnosti u magacinu Kliničke apoteke Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske, u kojem nedostaje veća količina jednokratnih hirurških zaštitnih maski, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

U saopštenju se navodi da je generalni direktor UKC Republike Srpske, Vlado Đajić, odmah naredio vanredni popis i imenovao Komisiju za vanredni popis lijekova i potrošnog materijala u Kliničkoj apoteci, sa zadatkom da se utvrdi stvarno stanje lijekova i potrošnog medicinskog materijala.

“Komisija je generalnom direktoru dostavila izvještaj o vanrednom popisu lijekova i medicinskog potrošnog materijala u Kliničkoj apoteci kojim je konstatovano neslaganje u količinama zaštitne opreme evidentirane u Kliničkom informacionom sistemu, u odnosu na stvarno stanje”, ističe se u u saopštenju.

Iz UKC-a su dodali da su preduzeli sve mjere propisane zakonom i dali predmet na postupanje nadležnom tužilaštvu, te pozvali nadležno tužilaštvo na promptnu reakciju.

(Srna, E.M)