Sport 17.12.2022.

Ukida se još jedna zabrana za Đokovića – može u Indijan Vels

ČITANJE: 1 minuta

Organizatori Mastersa u Indijan Velsu više neće tražiti dokaz o vakcinaciji navijača, što znači bi na turniru poslije tri godine mogao ponovo da igra i Novak Đoković.

Turnir u Indijan Velsu ove godine našao se na listi takmičenja na kojima Đoković nije mogao da igra zbog odluke da se ne vakciniše.

Međutim, kao što se i očekivalo srpski teniser naredne sezone neće imati problema i moći će da igra na ovom Mastersu jer vakcina više nije neophodna za navijače, prenosi RTRS.

Pretpostavlja se da će se ukidanja dokazivanja o vakcinaciji odnositi i na igrače jer će mečeve bez problema imati priliku da gledaju nevakcinisani gledaoci. Nakon konsultacija sa zdravstvenim i industrijskim stručnjacima, Indijan Vels 2023. godine neće zahtijevati dokaz o vakcinaciji protiv virusa korona za navijače koji prisustvuju događaju.

– Nastavićemo da pažljivo pratimo situaciju – piše u saooštenju organizatora turnira.

Posljednja dva izdanja u oktobru 2021. i martu 2022. zahtijevala su dokaz o vakcinaciji za sve navijače koji prisustvuju događaju. Novak nije mogao da uđe u Sjedinjene Američke Države zbog toga što nije bio vakcinisan, a samim tim morao je da propusti turnire u Majamiju i Indijan Velsu, a pored toga još dva Mastersa kao i US Open, dok je početkom godine deportovan iz Australije.

Povratak srpskog tenisera u Indijan Vels čekao se tri godine! Posljednji put Đoković je na tom Mastersu igrao 2019. godine kada je ispao u drugom kolu, kao i godinu dana prije toga.

U Indijan Velsu Novak je osvojio čak pet trofeja u karijeri, a u periodu od 2014. do 2016. vezao je tri uzastopne titule.

(Z.M)