Vijesti 22.03.2021.

Ukinuta presuda osuđenom za obljubu četiri sestre

ČITANJE: 1 minuta

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu kojom je Dragan B. (24) iz Laktaša osuđen na 19 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja četiri djevojčice sa čijom majkom je bio u emotivnoj vezi.

On je bio osuđen zbog više krivičnih djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina u sticaju sa krivičnim djelom zadovoljenje polnih strasti pred djetetom, prenosi “Glas Spske”.

Prema optužnici banjalučkog Okružnog tužilaštva Dragan B. je seksualno zlostavljao četiri sestre rođene 2005, 2007, 2008. i 2013. godine. Terete ga i da je imao polne odnose sa njihovom majkom dok su djevojčice bile prisutne u prostoriji.

Suđenje u ovom predmetu je, zbog zaštite žrtvi, bilo  zatvoreno za javnost. U optužnici se kako saznajemo, između ostalog, navodi da je optuženi u periodu od marta 2019. godine do februara 2020. godine u kući gdje su  djevojčice živjele sa majkom u jednom selu kod Laktaša, kao i u svojoj porodičnoj kući, u više navrata “počinio obljubu i drugu polnu radnju izjednačenu sa obljubom” nad sestrama.

Dodaje se  i da je bio u emotivnoj vezi sa njihovom majkom M.J.  (39) i “navodno joj pomagao u poljoprivrednim radovima te svakodnevno boravio u njihovoj kući u vrijeme dok je bio odsutan otac maloljetne djece”.

Na ranijem ročištu u Vrhovnom sudu RS, žalbu je iznijela samo odbrana, dok je tužilaštvo podržalo  presudu Okružnog suda u Banjaluci iz jula prošle godine.

(N.S)

Oznake: Vrhovni sud RS