Vijesti 27.03.2017.

Uklonjena divlja deponija u naselju Česma

ČITANJE: 1 minuta

Ekipe banjalučke „Čistoće“ uklonile su tokom vikenda divlju deponiju u naselju Česma, nakon što su nesavjesni građani pobacali velike količine građevinskog šuta u odvodni kanal.

Da apsurd bude veći, upravo je zatvaranje ovog kanala odlaganjem velikih količina smeća prije samo dvije sedmice izazvalo veliko izlivanje voda u nizinskom dijelu ovog naselja.

V.d. načelnika Odjeljenja za komunalne poslove, Petar Bilčar kaže da je „Čistoći“ hitno naloženo da ukloni deponiju, nakon što su ih na to alarmirali mještani Česme.

On upozorava da će se svi koji i dalje budu odlagali smeće na ovaj način suočiti sa drakonskim kaznama, te poziva građane da, radi sebe samih, prijave takve pojave čim ih uoče.

– Bez obzira na to što smo prije samo dvije sedmice imali vanrednu situaciju u ovom naselju, kad je upravo ovaj, začepljeni kanal doveo do izlivanja vode i plavljenja donjeg dijela naselja, nesavjesni pojedinci su ga ponovo zatrpali velikim količinama smeća. Na taj način, svoje komšije doveli su u opasnost, neshvatajući da će se kod prvih većih kiša voda ponovo izlivati na ulicu, rekao je Bilčar.

On je precizirao da je divlja deponija prijavljena u Ulici Prvog krajiškog proleterskog bataljona, ističući da je upravo odlaganje odbačenog građevinskog materijala bio jedan od ključnih krivaca za nedavnu vanrednu situaciju u donjem dijelu ovog naselja.