Vijesti 26.03.2017.

Uklonjena sporna bašta kafića u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Radovi na proširenju bašte lokala “Jova bar” koji su uključivali zauzimanje zelene površine u parku ispred Muzeja savremene umjetnosti, nakon reagovanja Komunalne policije, zaustavljeni su i sve je vraćeno u prvobitno stanje.

Potvrdio je ovo danas Milenko Letić, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja komunalne policije, koji je rekao da je odmah nakon zapisnika koji su sačinili komunalni policajci, vlasnik uklonio sav materijal, a da još nije sačinjen zapisnik stručne komisije o procjeni štete.

“Ne znamo da li ima štete, to će utvrditi stručna komisija”, kazao je Letić, dok vlasnik lokala nije želio to komentarisati.

U okviru redovnih kontrola komunalne policije u subotu, utvrđeno je da su radnici koje je angažovao vlasnik “Jova bara”, već bili izvršili popločavanje jednog dijela zelene površine radi proširenja prostora za postavljanje ljetne bašte.

Letić je istakao da će ovo kao i svako drugo bespravno djelovanje u okviru njihove nadležnosti biti najoštrije sankcionisano, a akcija komunalne policije će biti nastavljena i u narednom periodu.

Iz Muzeja savremenih umjetnosti su izrazili nadu da će nadležni odreagovati u cilju zaštitite tog prostora.

Odzvonilo nelegalnim kablovskim instalacijama

Nelegalno postavljene instalacije dva gradska kablovska operatera u petak su uklonili gradski inspektori po nalogu Igora Radojičića, gradonačelnika.

Akcija je počela skidanjem instalacija kablovske kanalizacije preduzeća “Soft net” i “Trion tel” na Banjalučkom polju, u blizini poslovne zgrade “Euroherca”.

Janko Kecman, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove, kazao je da je u petak po nalogu gradonačelnika naloženo hitno uklanjanje svih bespravno postavljenih instalacija kablovske kanalizacije, te dodao je da će ove aktivnosti biti nastavljene i u narednom periodu.

(Nezavisne)