Vijesti 30.12.2022.

Ukrali sef sa 8.000 evra i potrošili novac: Srpčanin i tri maloljetnika osumnjičeni za provale

ČITANJE: 2 minute

Policija je uhapsila Darija Kežića (19) iz Srpca zbog sumnje da je na području ove opštine zajedno sa tri maloljetnika iz dvije kuće ukrao novac, alat i oružje ukupne vrijednosti 25.000 KM, te njegovog sugrađanina Radeta Šurlana (26) osumnjičenog da je od Kežića kupio ukradenu pušku, saznaje Glas Srpske.

– Iz jedne kuće ukrali su sef u kome je bilo 8.000 evra. Sef su razvalili, uzeli novac i  potrošili ga – kaže izvor blizak istrazi.

– Policija je saopštila da su policijski službenici Policijske stanice Srbac juče identifikovali i lišili slobode D.K. iz Srpca, koji se sumnjiči da je na području opštine Srbac, zajedno sa tri maloljetna lica, počinio krivično djelo teška krađa i lice inicijala R.Š. iz Srpca, koji se sumnjiči da je počinio krivična djela prikrivanje i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Dan ranije policiji u Srpcu, oko 16,20, oštećeni je prijavio da je u mjestu Resavac, opština Srbac, od strane nepoznatog lica ili više njih, izvršena provala u dvije porodične kuće, iz kojih je otuđena veća količina novca, oružje, televizori, razni alati, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 25.000 KM.

– Operativnim radom policijskih službenika, identifikovan je i lišen slobode D.K. koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo teška krađa sa tri maloljetna lica na način da su upotrebom fizičke snage i podesnog alata djelovali na ulazna vrata na dvije porodične kuće oštećenog, ušli u unutrašnjost i iz istih otuđili navedene predmete – kažu u policiji.

Dodaju da je daljim radom policijskih službenika, lišen slobode R.Š. zbog sumnje da je od lica D.K. otkupio lovačku pušku koja potiče iz krivičnog djela, dok su kod istog pronađene i oduzete dvije ručne bombe.

Policijski službenici Policijske stanice Srbac nastavljaju preduzimati operativne mjere i radnje u cilju dokumentovanja predmeta.

O svemu su obaviješteni dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni tužilac za maloljetnike, koji su naložili da se nakon kompletiranja predmeta protiv D.K. i tri maloljetna lica podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teška krađa, a protiv R.Š. izvještaj za počinjena krivična djela prikrivanje i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Oznake: krađa, Srbac