Vijesti 12.05.2016.

Ukrali zlato i nakit vrijedan pola miliona, vlasnik nudi 10.000 KM za informacije

ČITANJE: 1 minuta
zlato
 Nekoliko lokacija u Trebinju pretreseno je zbog pljačke zlatare “Matej” u Međugorju, koja se desila 27. aprila, kada su lopovi, prema nezvaničnim informacijama, ukrali zlato i nakit vrijedan pola miliona KM.

Kako se saznaje, pretreseni su objekti i vozila koje koriste braća Momir i Miodrag Skulić, kao i jedna zlatara na području ovog grada, ali nakit nije pronađen. Inspektori su braću saslušali, a pretresi su izvršeni na pet lokacija. Njima su bila obuhvaćena i četiri automobila. Ključ za rješavanje ovog slučaja mogli bi biti tragovi koji su izuzeti tokom uviđaja. Iz zlatare “Matej” ukradena su dva sefa s nakitom, a prema načinu pljačke policija smatra da je riječ o profesionalcima kojima ovo nije prva krađa, prenose Nezavisne novine.

Mladen Ćorić, vlasnik zlatare, rekao je nakon krađe da su se lopovi očito dobro pripremili za upad u njegovu radnju, jer su najprije u mostarskom naselju Ortiješ ukrali automobil graničnog policajca. Zlataru su obili pomoću pajsera, a poslije pljačke u jednom mjestu između Čitluka i Mostara riješili su se sefova. Ćorić je ponudio nagradu od 10.000 maraka onome ko da informaciju koja bi policiju dovela do pljačkaša zlatare.

(ATV)