Vijesti 01.03.2016.

Ukucajte svoju adresu i pokušajte preživjeti apokalipsu u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute
banjaluka1
Zamislite da teško bolesni drhtite pod pokrivačem na parkingu prepunom šatora, ispred bioskopa koji ne prikazuje filmove.

Na kompjuteru možete pogledati mapu svog rodnog grada kako nestaje u u narandžastoj svjetlosti koja pokazuje kako se širi zaraza i preovladava haos. Ekplozije, razbijeno staklo, pjevanje, sirene, pucnjava…

Gradovi cijelog svijeta, među kojima je i mapa detaljno razrađenih dijelova Banjaluke, postaju male države kojima se širi neukrotiva smrt, dok se vazdušnim lukama šire virusi i panika.

Collapse će vam pružiti uvid u to kako se širi smrt i apokalipsa, nakon što upišete svoju adresu i počnete da koračate cipelama nultog pacijenta. Možete i sami isprobati, ako ste spremni, to iskustvo ovde.

Čujete sirene u daljini. Prošlo je pet dana od kada ste jurili u hitnu pomoć, od kada je cunami uzrokovao propast gotovo celog čovečanstva i kad vas je bolničko osoblje opskrbilo samo vakcinom protiv gripa.

Ljudi su jurili po vakcine u distribucijske centre koji su brzinski napravljeni, jer su apoteke ostale bez ičega.

Ne, ne pričamo o nekom novom holivudskom filmu nego o Collapseu – samoprozvanom “stimulatoru propasti ljudskog društva”, koji je inspiraciju pronašao u Tom Clancyjevoj “The Division”, igri koja 8. marta izlazi na tržište, a u kojoj je svijet bačen u crnilo nakon iznenadne pandemije boginjama koja je poharala svijet.

Međutim budite upozoreni da apokalipsa slijdi veoma brzo: nestaće vakcina, počeće neredi i pljačke, pobune, finansijska tržišta će doživeti kolaps, smrt će se širiti kao kuga, policija i vojska se neće moći nositi sa situacijom i jedna za drugom će padati vlade.

Ako ste spremni na sve to, provjerite koliko dugo ćete uspjeti da preživite, ali ne nadajte se periodu dužem od mjesec dana, upozorava Time.

(B92)