Biznis 12.01.2023.

ULAŽE U TURIZAM: Vlasnik “Violete” renovira hotel na Makarskoj rivijeri

ČITANJE: 1 minuta

Bosanskohercegovački poduzetnik i vlasnik fabrike toaletnog papira i higijenskih potrepština “Violeta” Petar Ćorluka krenuo je u novi biznis. Naime, Ćorluka je potvrdio da je već odavno novac uložen u rekonstrukciju hotela “Hrvatska” na Makarskoj rivijeri, ali da je sada sve spremno za početak radova.

Petar Ćorluka je hotel “Hrvatska” prije četiri godine kupio od Ministarstva državne imovine za 6,1 milion eura. Ovih dana je vlasnik “Violete” dobio i građevinsku dozvolu za rekonstrukciju hotela “Hrvatska”.

Ovaj projekat, baš kao i mnogi drugi je tokom pandemije morao biti stopiran, a tada je investitor govorio da je projekat vrijedan oko 20 miliona eura.

“Novac je odavno uložen u obnovu hotela ‘Hrvatska’, to nije ništa novo. Sada smo dobili svu potrebnu dokumentaciju”, potvrdio je Ćorluka za Klix.ba.

Inače, hotel “Hrvatska” s dvije zvjezdice ima bruto površinu 12.500 kvadratnih metara, a neto 8.956 kvadratnih metara te 136 smještajnih jedinica, tačnije 128 soba i osam apartmana, prenosi Klix.

Oznake: Petar Ćorluka