Vijesti 09.06.2021.

Ulica Gavrila Principa: U toku radovi na zamjeni dotrajalih azbestnih cijevi

ČITANJE: 1 minuta

Počeli su radovi na zamjeni dotrajalih azbestnih cijevi u Ulici Gavrila Principa, gdje će biti zamijenjeno 250 metara cijevi, što će omogućiti da se oko 60 domaćinstava snabdijeva vodom kroz novu mrežu.

-Imajući u vidu dotrajalost i nefunkcionalnost ovih cijevi, ali i opasnost, koju azbestne cijevi imaju po zdravlje, Grad Banja Luka nastojaće da azbestne cijevi zamijeni novim-kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je obišao radove u ovoj ulici.

On je rekao da se kroz ovaj projekat nastaljaju projekti vodosnabdijevanja, što je od ključne važnosti za građane Banje Luke, te da je za ovaj projekat izdvojeno oko 100.000 KM.

-Projekat „Voda 1“ je završen, u toku je realizacija projekta „Voda 2“, dok se do kraja godine očekuje grant u iznosu od  4.000.000 evra namijenjen za projekat „Voda 3“, koji će u narednoj godini biti realizovan-poručio je Stanivuković.

Gradonačelnik je kazao da će u narednom periodu biti nastavljeni projekti vodosnabdijevanja u naselju Potok, ali i drugim dijelovima grada.

(E.M)