Vijesti 31.08.2016.

Ulica na Laušu iščekuje rasvjetu

ČITANJE: 1 minuta

Mještani Ulice srpskih rudara u naselju Lauš konačno bi mogli dobiti javnu rasvjetu, jer “Elektrodistribucija” Banjaluka do kraja godine ima u planu rekonstrukciju dijela niskonaponske mreže u ovoj ulici, a Gradska uprava, ukoliko želi, te stubove može iskoristiti za postavljanje sijalica.

Kako su potvrdili u “Elektrokrajini”, novi stubovi u Ulici srpskih rudara se postavljaju u cilju poboljšanja naponskih prilika i veće pouzdanosti u isporuci električne energije kupcima na tom području.

“Gradska uprava može, uz našu saglasnost, postaviti javnu rasvjetu na naše stubove gdje smatra za shodno, pa tako i na ovoj lokaciji”, potvrdili su iz “Elektrokrajine”.

Iz Savjeta ove mjesne zajednice ističu da je postavljanje stubova od strane “Elektrokrajine” prilika da ovaj dio naselja, udaljen samo nekoliko kilometara od centra, napokon dobije rasvjetu.

“Apelujemo na Gradska upravu da, čim prođu stubovi, izdvoji novac za tridesetak sijalica, jer je to mala investicija, a građani se godinama muče u mraku. Tu može da se uključi i Centar za razvoj i unapređenje sela, jer to zalazi i u ruralno područje, ali je najvažnije da se postave te svjetiljke zajedno s tim stubovima”, kažu u Savjetu MZ Lauš.

(nezavisne.com)