Vijesti 16.01.2023.

ULOŽENO 2,6 MILIONA KM: Renoviran treći paviljon Studentskog centra u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Završeno je renoviranje trećeg paviljona u Studenskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci, u kojem ima mjesta za 300 studenata. Većina ih je danas uselila u obnovljene sobe.

Za sanaciju i adaptaciju ovog objekta Vlada Srbije donirala je 1,9 miliona maraka, a Vlada Srpske dodatnih 700.000 maraka.

U toplim sobama koje su opremljene novim namještajem lakše će biti spremati ispite, kaže student Drago Lazarević. Zadovoljan je uslovima – neuporediva je razlika, kaže, u odnosu na stari dom.

Renoviranje trećeg paviljona trajalo je nekoliko mjeseci. Studenti za to vrijeme bili su prinuđeni da drugi smještaj pronađu sami. Јedni su putovali, dok su drugi plaćali privatni smještaj.

Novih tri stotine kreveta, instalacije, mokri čvorovi, sve je to obuhaćeno sanacijom trećeg paviljona Studenskog centra Nikola Tesla u Banjaluci.

Vrata doma od danas su otvorena za sve studente koji su dobili mjesto na konkursu, a zvanično otvaranje ovog paviljona iz Studentskog centra najavili su za nekoliko dana, prenosi RTRS.

(SB)