Vijesti 17.08.2018.

ULOŽENO 850.000 KM Radojičić pustio u saobraćaj novoizgrađenu dionicu puta za Priječane

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić pustio je večeras u sabraćaj novoizgrađenu dionicu puta za Priječane dugu oko 1,1 kilometar u koju je uloženo 850.000 KM.

Radojičić je istakao značaj ove saobraćajnice koja sa gradskom zonom spaja jedno od najbrže rastućih gradskih naselja.

“Ova veoma frekventna saobraćajnica bila je jedan od prioritetnih problema, jer naselje Priječani koje ima sve veći broj stanovnika spaja sa gradom, a sa druge strane sa Laktašima i putem za Prnjavor”, rekao je Radojičić novinarima.

Prema njegovim riječima, osim asfaltiranja, urađena je i kompletna oborinska kanalizacija, te vodovodna mreža, trotoar i nova led rasvjeta.

“Već iduće sedmice trebalo bi da u Priječanima bude pušten u saobraćaj i most za koji je završen test opterećenja i treba da se radi tehnički pregled i prijem. Uz još neke manje poslove koje ovdje imamo Priječani će, umjesto seoskog naselja, sve više biti prigradsko područje u kojem će biti ljepše živjeti nego u centru”, rekao je Radojičić.

Predsjednik Mjesne zajednice Priječani Darko Škobić naveo je da u Priječanima trenutno živi oko 3.000 stanovnika koji su željno iščekivali asfaltiranje glavne saobraćajnice.

“Jedna smo od najmlađih mjesnih zajednica u kojoj razvoj infrastrukture ne prati i razvoj mjesne zajednice, jer se svakodnevno povećava broj stambenih objekata na ovom području, a samim tim i broj stanovnika”, rekao je Škobić.

On je dodao da su putevi u vrhu liste prioriteta ove mjesne zajednice koja se sve više razvija.

“Nadam se da će gradska vlast imati sluha i da će u narednom periodu biti asfaltirano i preostalih oko dva kilometra ovog puta do centra Priječana”, rekao je Škobić.

(Nezavisne)