Politika 09.10.2018.

UMIČEVIĆ NA FEJSBUKU: Razočaran sam Banjalukom, pitao sam se što mi je to sve trebalo

ČITANJE: 3 minute

Marinko Umičević je kao deveti na listi SNSD-a u borbi za Parlamentarnu skupštinu BiH trenutno dobio povjerenje 16.724 birača. 

Smatra da je mogao mnogo bolje, ali i da je mnogo faktora koji su uticali na njegov rezultat.

U svom Fejsbuk postu ukazuje na elemente koji su morali biti bolji, ističući kako mnogi tzv. reonci radili za druge ljude iz ličnog interesa, te da se “kampanja SNSD-a u Banjaluci svela na druženja, jelo, piće, reketiranje, putovanja”.

Nakon mjesec dana kampanje, te hodanja po tribinama koje su se održavale u sklopu moje izborne jedinice, a na kojima sam…

Gepostet von Marinko Umičević – Oficijalna Stranica am Dienstag, 9. Oktober 2018

Prenosimo post u cjelosti.

“Nakon mjesec dana kampanje, te hodanja po tribinama koje su se održavale u sklopu moje izborne jedinice, a na kojima sam stajao kao mumija, nudeći se nekome bez mogućnosti govora na 60 tribina, postavio sam sam sebi pitanje, da li mi je sve to trebalo ili ne.

Mogu da kažem da to nije jeftina zabava, traži puno sredstava, vremena, a u međuvremenu sam se i prehladio, ali sam došao do zaključka da se ovo sve isplatilo. Upoznao sam dosta divnih ljudi, ali i prevaranata i lažova. Ovo je jedno novo iskustvo, koje će dobro doći za ubuduće.

Došli smo do djelimičnih rezultata, te moram da kažem da sam razočaran Banjalukom, Gradskim odborom SNSD-a u Banjaluci, te njegovim pojedinim članovima koji su nas kandidate predložili i podržali, a zapravo su radili protiv nas.

Tražiću detaljnu analizu svakog izbornog mjesta u Banjaluci i odgovornost, jer su mnog tzv. reonci radili za druge ljude iz ličnog interesa.

Sramota je da Željka Cvijanović izgubi sa tolikom razlikom od Vukote Govedarice u Banjaluci, a toliko je dala za ovaj grad. Sramota je i da Milorad Dodik pobijedi sa toliko malom razlikom u Banjaluci, a tek treba da pristignu glasovi iz inostranstva.

Očekivao sam ostavke pojedinih ljudi iz Gradskog odbora, ili da će bar pokazati odgovornost, međutim, ostao je samo muk i šutnja.

Kampanja SNSD-a u Banjaluci se svela na druženja, na jelo, piće, reketiranje, putovanja.

Zahvaljujem se svim dobrim ljudima, čestitim članovima Gradskog odbora koji su svoj posao radili pošteno, a trudiću se da javno prozovem pojedince koji su išli za vlastitim interesom a na štetu partije. Mislim da predsjednik GO nije znao šta radi, te da su mu se stvari otele kontroli, da su članovi bili prepušteni sami sebi, i da je svako radio šta je htio.

Ja sam zadovoljan svojim rezultatom, te nisam ni mogao da očekujem više od Banjaluke, kad znam da je ta ista moja partija glasala protiv mene na Skupštini grada kad sam bio kandidovan za Ključ grada.

Život ide dalje, a ja se zahvaljujem svima koji su svoj glas dali meni. Nažalost, nisam uspio da skupim dovoljan broj glasova, a nisam ni razočarao. Nisam ni očekivao veliki broj glasova iz drugih gradova, ali je opet razočarala i mene, a i druge moja Banjaluka.

Osvojio sam preko 8.000 glasova u Banjaluci, što nije malo ali je nedovoljno da naš grad dobije svog poslanika u Sarajevu, što bi sigurno dobro bilo kako za privredu, tako i za građane”, stoji u postu Marinka Umičevića, tehničkog direktora Fabrike obuće “Bema”.

(Srpskainfo)