Sport 23.09.2020.

UMIČEVIĆ O ODGAĐANJU: Hrvati u bh. savezu žele spriječiti rukometašice Borca da se bore za titulu

ČITANJE: 3 minute

Situacija u Rukometnom savezu BiH i dalje je sve samo ne idealna, tako da na posljednjem sastanku Upravnog odbora održanom u Sarajevu ponovo nije došlo do dogovora o početku sezone, pa je start i muške i ženske Premijer lige prolongiran za najmanje sedam dana.

Takva odluka, koja je, nažalost, postala loša praksa prethodnih godina, naravno, najmanje odgovara samim klubovima, koji su već završili pripreme i očekivali da ovog vikenda krenu u borbu za bodove. Sada im odlaganje pravi dodatne probleme, jer treba zadržati nivo forme, paziti da se igrači ne premore, pa da, kada šampionat napokon počne, zbog zgusnutog kalendara ne dođe do novih problema, piše Glas Srpske.

– Kao i svima, i nama odlaganje starta Premijer lige pravi problem. Sve ovo odgovara možda samo onima koji imaju neke povrijeđene igrače ili koji su kasnili sa početkom priprema, ali generalno, ovo nije dobro. Pogotovo za igrače jer će jesenja polusezona, 15 prvenstvenih kola i vjerovatno još neka utakmica Kupa, po svemu sudeći, biti odigrani u manje od tri mjeseca. Ipak, nadam se samo da će liga startovati početkom oktobra – naglasio je trener Lokomotive iz Brčkog Goran Šarenac.

Sličnog razmišljanja je i strateg Leotara Darko Tavrić, koji je cjelokupnu situaciju nazvao cirkusom.

– Kome može da odgovara cirkus, nikome! Spremaš se za nešto punih 40 dana i kada treba da pokažeš koliko si spreman, oni odlože početak. Napravljen je veliki problem, posebno trenerima i sada nam ostaje samo da se nadamo da će prvenstvo startovati što prije, tako da tih sedam dana kašnjenja neće napraviti neku veliku štetu – istakao je Tavrić.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske i član UO RS BiH Marinko Umičević kaže da je razočaran ponašanjem Vojislava Rađe, koji je naknadno povukao punomoć za glasanje, ali i Aleksandra Miljuša, koji se nije ni pojavio.

– Imamo mi i dalje jedinstvo u stavovima, iako je sam Rađa, da li svjesno ili ne, napravio nekoliko propusta, kao i da je navodno rekao kako je Kup RS bezvezno takmičenje. Glasao je za dnevni red za koji nismo dali saglasnost, meni je rekao da je dao punomoć da mogu da glasam, a onda je ispalo da ga ju povukao, tako da nakon skoro šest sati sastanka nismo mogli da donesemo najvažniju odluku, kada će početi muška i ženska Premijer liga. Htjeli smo da usvojimo propozicije, pod uslovom da se uradi novo izvlačenje parova ženske lige, ali su Hrvati to odbili jer imaju neku svoju računicu kako da spriječe ŽRK Borac da se umiješa u borbu za titulu – pojasnio je Umičević.

Rađa bez komentara

Član UO RS BiH iz Republike Srpske Vojislav Rađa nije želio da komentariše optužbe na svoj račun koje su se pojavile u posljednja dva dana.

– Ne želim da komentarišem te napise, niti me to interesuje. Više od 20 godina sam u rukometu Republike Srpske i ako sam nešto pogriješio, postoje disciplinski organi saveza koji me je i izabrao na ovu funkciju – poručio je Rađa.

(SB/banjaluka.net)