Vijesti 14.01.2017.

Umičević štrajkačima u banjalučkom parku poklonio cipele

ČITANJE: 2 minute

Direktor ”Beme” Marinko Umičević posjetio Miću Blažanovića i Radenka Pecelja koji se na minusu bore za prava radnika.
Posredstvom ”Novosti” direktor fabrike obuće ”Bema” Marinko Umičević posjetio je štrajkače u banjalučkom parku “Mladen Stojanović”, Miću Blažanovića i Radenka Pecelja o kojima su “Novosti” pisale. Donio im je i poklone, adekvatnu obuću za ovo doba godine, kao i rakiju “da ih malo zagrije”.

Prije nego što su razmjenili riječi, prethodio je srdačan zagrljaj između Blažanovića i Umičevića, s obzirom na to da se poznaju odranije, kao kolege iz iste branše. Najveći paradoks u cijeloj priči je da je jedan direktor fabrike obuće ostao bez adekvatnih cipela usred zime, ali zahvaljujući svom kolegi, on više neće morati u šatoru da spava u patikama.

– Ne znam šta drugo da kažem osim veliko hvala! Umičević i ja poznajemo se odranije i uvijek smo imali korektan odnos i saradnju, ali ovo je mnogo više od kolegijalnosti. Iskren da budem, i očekivao sam njegovu posjetu, i osjećaj me nije iznevjerio. I naravno, hvala “Novostima” koje su tome posredovale – rekao je Blažanović, koji, podsjetimo, štrajkuje od 6. decembra prošle godine u parku u ime radnika Fabrike obuće “Fot” iz Teslića, koja je prestala sa radom usljed niza, kako Blažanović kaže, malverzacija i pronevjere novca, pa danas postoji “samo na papiru”.

Pritekao u nevolji

Umičević je prilikom posjete Blažanoviću u parku, cipele poklonio i njegovom “cimeru”, Radenku Pecelju, koji štrajkuje već oko 300 dana.

– Angažovaću i advokata kako bi svom kolegi pomogao da istjera pravdu zbog koje štrajkuje. Srećan sam što mogu biti u prilici da pomognem kolegama u nevolji – rekao je Umičević.

(novosti.rs)