Sport 10.09.2020.

Umičević: Sve spremno za završnicu Kupa

ČITANJE: 2 minute

Sve je spremno za završni turnir Kupa Republike Srpske za rukometaše koji će se odigrati predstojećeg vikenda u Doboju.

Prva polufinalna utakmica na programu je u subotu, 12. sepetmbra kada će se sastati Sloga (Doboj) – Leotar (Trebinje), a od 19 časova u drugom polufinanom susretu snage će odmjeriti Borac m:tel (Banjaluka) – Lokomotiva (Brčko).

Oba ova susreta prenosiće se putem fejsbuk stranice Rukometnog saveza Republike Srpske i na TV Simić, a pauzi između dvije utakmice obaviće se svečano otvaranje uz neophodne epidemiološke mjere.

– Što se nas tiče sve je spremno za ovogodišnju završnicu Kupa Republike Srpske. Obezbijeđeni su pehari i medalje kao i novčane nagrade za pobjednika Kupa (2.000 KM) i poraženu ekipu u finalnom susretu (1.500 KM). Očekujemo da će ovo biti istinski rukometni sepktakl i siguran sam da će utakmice biti kvalitetne i zanimljive. Ovom prilikom želim da se zahvalim gospođi Željki Cvijanović, predsjednici Republike Srpske koja je i ovog puta prihvatila da bude pokrovitelj Kupa Republike Srpske i koja nam je pomogla kako bi se takmičenje održalo – izjavio je Marinko
Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

U nedjelju, 13. septembra igra se finale (17 časova, prenos na RTRS). Prije toga u 11 časova biće održana sjednica Upravnog odbora RS RS, a dva sata kasnije i izvještajna Skupština.

– Moram istaći da smo dosta toga uradili za protekle dvije godine od kada je novo rukovodstvo na čelu sa mnom preuzelo brigu o Rukometnom savezu Republike Srpske. O svemu tome upoznaćemo članove skupštine na kojoj
ćemo, između ostalog, obaviti izmjene i dopune Statuta – rekao je Umičević.

On je još dodao kako od Vlade Republike Srpske i dalje očekuje da novčano pomogne rukometni sport Republike Srpske, sa akcentom na tri kluba koja su se našla u teškoj situaicji.

– To su Leotar iz Trebinja, Derventa i Slavija iz Istočnog Sarajeva koji su bili upitni za nastup u Premijer ligi BiH. I dalje ću istrajati u tome da od Vlade Republike Srpske dobijemo novčanu pomoć kako bismo značajnije
pomogli sve naše klubove – zaključio je Marinko Umičević.

Predsjednik RS Republike Srpske još je dodao kako je u ovom trenutku spremna i završnica Kupa Republike Srpske za rukometašice koja će se održati 19. i 20. septembra u Banjaluci.

(E.M/banjaluka.com)