Vijesti 10.06.2022.

UMIČEVIĆ U SVOM STILU: Vozdra, ambasadore Filde

ČITANJE: 1 minuta

Marinko Umičević, odbornik u Skupštini grada Banjaluka, privrednik i sportski radnik, rekao je da odlazeći ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild u Republici Srpskoj neće ostati upamćen ni po čemu dobrom, osim kod onih domaćih sluga koje plaća da podržavaju njegovu politiku.

– Toliki je ljubitelj BiH da ja imam utisak da će tražiti državljanstvo BiH. Ako baš toliko voli BiH, zašto nam ne ukine vize, jedini u Evropi imamo vize za ulazak u Veliku Britaniju. Nema ko se neće izredati na ovoj Bosni i Hercegovini i graditi svoju karijeru, a nas tretirati kao koloniju – dodao je Umičević.

Prema njegovim riječima, Britanci očito još žive u tom ubjeđenju da imaju kolonije, a najveća ironija je “što i nama nude šarenu lažu Evropsku uniju, a upravo su oni istupili iz te Evropske unije”.

– Zato, odlazeći ambasadoru, vozdra – poručio je Umičević, koji je humanitarac i sportski radnik, te tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” Banjaluka, odnosno čovjek koji je zajedno sa svojim radnicima dao doprinos da “Bema” izraste u jedan od simbola Banjaluke i postane privredni gigant.

(N.Sp.)