Vijesti 03.06.2022.

Umičević upozorava: Nužna veća odgovornost i vozača i biciklista u saobraćaju

ČITANJE: 1 minuta

Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” i odbornik u Skupštini grada Banjaluka, čestitao je danas građanima 3. juni – Međunarodni dan bicikala, uz poruku da svi učesnici u saobraćaju, I vozači i biciklisti, trebaju biti odgovorniji.

Umičević, koji je nadaleko poznat kao uspješan privrednik, veliki humanista i priznati sportski radnik, rekao je da nažalost, narod sa ovih prostora nikada neće steći naviku vožnje bicikla.

“Doduše, i nemamo dovoljno biciklističkih staza, mada je Banjaluka po tom pitanju dosta uradila. Međutim, u saobraćaju niti je lako šoferima, niti je lako biciklistima. U posljednje vrijeme biciklisti prelaze pješački prelaz na biciklu, izgubili su naviku da prvo pogledaju ljevo pa desno, ide li nešto sa strane. Tako da bi trebalo da svi budemo odgovorniji i vozači i biciklisti”, poručio je Umičević koji je cijeli svoj život posvetio volonterskom radu u sportu, a posebno je poznat I kao veliki donator I dobrotvor sportista I sportskih organizacija, koje gotovo svakodnevno pomaže ličnim novčanim sredstvima ili svakom drugom vrstom pomoći.

“Bicikl još uvijek nije u modi, ali možda će nas ova bezobrazna skupoća i visoke cijene goriva natjerati da mijenjamo navike. Mada moramo priznati ni da bicikli nisu tako jeftini, naprotiv, ali je vožnja biciklom zdrava”, naveo je Umičević i dodao da mu je veoma drago na ulicama vidjeti sve više djece koja voze bicikl.

N.Sp.