Sport 17.02.2021.

UMIČEVIĆ UPUTIO MOLBU: Vratiti publiku u sportske dvorane i na stadione

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević zalaže se za povratak publike na tribine.

On smatra da su rukometni klubovi spremni da organizuju susrete s prisustvom navijača, pa od nadležnih traži ublažavanje mjera, prenosi Srpskainfo.

“Rukometni savez RS se obratio Ministarstvu porodice omladine i sporta, Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite, te Institutu za javno zdravstvo RS s molbom da razmotre prijedlog o popuštanju epidemioloških mjera u sportu, odnosno da s njihove strane učine sve kako bi se vratila publika u sportske dvorane i na stadione.

Mišljenja smo da za tako nešto postoje uslovi, jer se epidemiološka situacija prilično stabilizovala i mnogo je povoljnija nego što je to bio slučaj u minulom periodu. Moram da naglasim da smo se mi u Rukometnom savezu Republike Srpske, kao i svi naši klubovi, itekako pridržavali svih mjera koje je donosio Republički štab za vanredne situacije.

Odgovorno tvrdim da su naši klubovi spremni za organizaciju utakmica uz striktno poštovanje svih propisanih mjera kao što su: obezbjeđivanje fizičke distance, nošenje maski i provjera tjelesne temperature i slično. Istog sam mišljenja da će se na sličan način organizovati i utakmice u svim ostalim kolektivnim sportovima (fudbal, košarka, odbojka)”, stoji u saopštenju predsjednika RS RS Marinka Umičevića.

(SB)