Sport 26.03.2021.

UMIČEVIĆ: Zbog skandaloznog transparenta u Bugojnu neću biti predsjednik bh. saveza

ČITANJE: 2 minute

Na današnjoj sejdnici Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, bilo je govora o disciplinskoj prijavi protiv RK Iskra koja je bila tehnički organizator kvalifikacione utakmice za odlazak na Prvenstvo Evrope između BiH i Austrije.

Dan prije suserta na tribinama dvorane u Bugojnu bio je postavljen neprimjeren i skandalozan transparent protiv Marinka Umičevića, predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske i potpredsjednika RS BiH.

– Ovim mi je stavljena meta na čelo i ljut sam na RK Iskra što nisu angažovali policiju kako bi se napravio zapinik o tom incidentu. Zbog svega toga donio sam odluku da neko od članova UO RS BiH iz Republike Srpske umjesto mene bude budući predsjednik RS BiH. Smatram da sam mnogo toga uradio za Savez i uopšte za rukomet BiH i da tako nešto nisam zaslužio, a eto doživio sam da me uvijek napadaju iz Federacije BiH – rekao je Marinko Umičević.

Mensur Sinanović, predsjednik RS BiH osudio je incident koji se desio u Sportskoj dvorani u Bugojnu, prenosi Srpskainfo.

– Najoštrije smo osudili incident i Marinko Umičević nije zaslužio tako nešto, jer je dobro poznat njegov ogroman doprinos za preporod rukometa u BiH. Sve to je bacilo mrlju na dobru igru i pobjedu reprezentacije protiv Austrije, a sada je sve u rukama disciplinskih organa – izjavio je Sinanović.

Na sjednici se diskutovalo o dugovanjima premijerligaških klubova (muških i ženskih) koja iznose nešto više od 30 hiljada maraka.

Jednogoslano je odlučeno rok za izmirenje obaveza bude 8. april, u suprotnom klubovi će da budu suspendovani.

Takođe je jednoglasno usvojen finansijski izvještaj za prethodne aktivnosti kako muške isto tako i ženske reprezentacije BiH, a usvojen je i finansijski plan za naredna okupljanja za obje reprezentativne selekcije.

Diskutovalo i o epidemiološkoj situaciji, te je naloženo klubovima da i dalje dobro vode računa kako bi se sačuvalo zdravlje svih učesnika na utakmicama.

(SB)