Vijesti 18.04.2016.

Umjerena oblačnost, poslijepodne naoblačenje, temperatura do 28

ČITANJE: 1 minuta
oblacno
Danas prije podne u Hercegovni umjerena oblačnost, a u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Poslije podne se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će u noći na utorak u Bosni usloviti kišu i padavine će postepeno prelaziti preko cijele zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Krajem dana vjetar u skretanju na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Očekuje se između 5 i 15 litara padavina po metru kvadratnom. Više padavina u Bosni. Poslije podne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti prvo u Krajini i na jugu zemlje, a u noći na srijedu i u ostalim područjima razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 12 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu od 21 do 25°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C.

(Agencije)