Vijesti 02.04.2016.

Umjesto autobuske stanice stambeno-poslovni kompleks

ČITANJE: 1 minuta
bager

Prodaje povrće i gleda kako nestaju obrisi zgrade u kojoj je proveo radni vijek. Stara autobuska stanica u Trebinju se ruši, a zamijeniće je stambeno poslovni kompleks.

Na sve to Dragan Radovanović, bivši šofer Trebinje prevoza sliježe ramenima. Kad su već dopustili da firma ode u stečaj i ugasili radna mjesta, bolje je kaže i da objekat sravne sa zemljom. Ionako u njemu odavno nikoga nema.

“Ovo je žalosno – vrijeme je bilo tada drukčije. Ovo je Autoprevoz pravio, bio je gigant veliki. Živjelo se fino. Dobro. Sad je ovo žalosno, ali drugi sistem, drugi naraštaj, drugo vrijeme”, kaže Dragan.

Trebinje prevoz je prije dvije godine prodat za 360 hiljada maraka. I to nakon 10 neuspješnih licitacija.

“Završićemo sa rušenjem za desetak dana. Onda počinjemo sa gradnjom stambeno-poslovnog objekata koji je na 1600 kvadrata. Ima i 500 – 600 kvadrata lokalnog uređenja”, objasnio je šef gradilišta Rade Kisin.

Stara autobuska stanica nije funkcionisala godinama. Bila je mjesto za odlaganje smeća i okupljalište narkomana, pa građani uglavnom pozdravljaju rušenje zgrade.

Trebinje je nakon deset godina pred prošle izbore dobilo novu stanicu u koju je uloženo više od milion maraka. Ipak u njoj danas ne radi nijedan od radnika nekadašnjeg Trebinje prevoza.

(Atv)