Vijesti 07.02.2017.

Umjesto da ih kazne nesavjesnim vozačima se priključila i policija

ČITANJE: 2 minute

Iscrtano „ostrvo“ preko puta Poreske uprave RS u Banjaluci, redovno je zakrčeno nepropisno parkiranim automobilima, a na iznenađenje građana, danas su se ovoj koloni priključili i organi reda i mira.

Iako zaustavljanje i parkiranje na „ostrvima“ iscrtanim na ulicama nije dozvoljeno, slika tako ostavljenih vozila u Bulevaru olimpijskih pobjednika je svakodnevica.

Čitalac „EuroBlica“ poslao nam je fotografiju policijskog vozila parkiranog danas na sredini ulice, zajedno sa još šest vozila. On tvrdi da policajac nije dijelio kazne, već sjedio u kolima i telefonirao i tako se priključio brojnim vozačima koji svjesno krše pravilo.

Banjalučani nerijetko komentarišu da vozači na ovaj način izbjegavaju plaćanje parking mjesta, ali i ugrožavaju saobraćaj.

– Na „ostrvu“ može da stane sedam automobila odjednom i ulica je zbog toga jako nepregledna, naročito kada trebate da skrenete na parking kod RTV doma. Posebno je opasno kada vozač otvori vrata auta da izađe – priča Marko B. koji svaki dan prolazi Bulevarom.

Najveća gužva je oko četiri sata, tada zaposleni u Poreskoj upravi završavaju sa poslom i utrčavaju u neko od nepropisno parkiranih vozila.

U Odsjeku za parkinge i garaže potvrdili su da nije dozvoljeno zaustavljanje ni parkiranje na „ostrvima“, te da pauk služba premješta nepropisno parkirana vozila.

– Većinom vozači ostavljaju upaljena sva četiri žmigavca kako bi imali opravdanje da su samo pivremeno zaustavili auto, ali i to je prekršaj- pojasnili su ranije iz ovog Odjeljenja.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka ranije su odgovorili da nemaju toleranciju prema počiniocima prekršaja bez obzira gdje je učinjen, te da sankcionišu vozače zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i na ovoj lokaciji. Očigledno je ipak da mjere nadležnih ne daju dugoročne rezultate, jer gužve na “ostrvu” u Bulevaru olimpijskih pobjednika nisu iskorjenjene, a posebno je porazno ako su se, kako tvrde očevici, većini pridružili i policijski službenici.

(EuroBlic)