Vijesti 17.10.2020.

UMJESTO DUŠKA VUKOTIĆA: Zoran Miljanović izabran za novog predsjednika Veterana RS

ČITANJE: 1 minuta

Ratni komandant bataljona Druge semberske brigade iz Bijeljine Zoran Miljanović izabran je za novog predsjednika Udruženja “Veterani Republike Srpske”.

Miljanović je do sada obavljao funkciju predsjednika Skupštine Udruženja, a na njegovo mjesto izabran je dosadašnji predsjednik Udruženja Duško Vukotić.

Miljanović, koga su danas izabrali Upravni odbor i predsjedništvo Skupštine Udruženja u Banjaluci, rekao je novinarima rekao “Veterani” ostaju usmjereni na tri cilja, od kojih je prvi da ratni veterani, odnosno borci odbrambeno-otadžbinskog rata budu kao kategorija zavedeni u Ustav Republike Srpske, drugi je izmjena Zakona o pravima boraca, a treći novi registar boraca.

– Ono što posebno tražimo je novi registar boraca, jer smatramo da je u postojećem mnogo ljudi kojima tu nije mjesto čime se umanjuju prava za istinske borce – poručio je Miljanović.

On je poslije sjednice Upravnog odbora i predsjedništva Skupštine, istakao da je ovo Udruženje 2017. godine predstavilo svoj prijedlog zakona o pravima boraca, prema kojem nijedno stečeno pravo ne smije biti umanjeno.

Vukotić je rekao da “Veterani” trenutno imaju 23.000 registrovanih članova i infrastrukturu od Trebinja do Novog Grada.

– Kada se stvore povoljni epidemiološki uslovi održaćemo redovnu sjednicu skupštine, na kojoj treba da budu potvrđena današnja imenovanja ili da se bira novo rukovodstvo – dodao je Vukotić.

(Srna)