Vijesti 12.12.2015.

Umjesto sanacije – urušavanje: Nasip u Česmi

ČITANJE: 1 minuta
nasip u cesmi
Magla i ružno vrijeme, nisu mogli da sakriju problem banjalučkog naselja Česma. Nasip koji je trebalo da bude saniran još prije godinu dana, počeo je da se urušava. I to na najnižem dijelu, nedaleko od mjesta gdje je stajao most koji je srušen u prošlogodišnjim poplavama.

Sedamdesetogodišnji Ivo Stanković, svakodnevno obilazi nasip jer je njegova kuća na svega stotinjak metara.

– Povećava se, ne može, čim mraz dođe opet će to ići kaskada, skroz, vidite koliko je to, 20 metara mi je otišlo u parcelu – kaže Ivo.

Nezadovoljni mještani tog naselja, poručuju da su se u više navrata obraćali lokalnim vlastima za pomoć. Kažu, nisu samo nezadovoljni, nego i zabrinuti.

– Ne daj bože onih kiša, upola koliko je bilo prije dvije godine, kolika je voda bila, pa upola toliko sad naraste ovde će postati jedno jezero na ovom terenu ovdje koje ste sada snimali i taj narod se plaši, imamo ovde 140-150 kuća, nije ništa dirano – rekao je Mile Petrušić.

Iz gradske uprave poručuju da su upoznati sa problemom. Ali nisu precizirali kada će sanacija da započne.

– Naši ljudi koji su obilazili i inspekcijski organi i predstavnici Civilne zaštite i jesu konstatovali određene manjkavosti ili potrebu da se doradi, a da li će biti vidjećemo sa Vodama Srpske – rekao je gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Nasip je samo djelimično bio saniran na mjestu gdje je stajao most. I tu svi radovi stali, objašnjavaju mještani. Nastavak sanacije, kažu, obećan im je početkom godine, ali kako sada stvari stoje sa obećanjem će ući i u narednu.

(Atv)