UMJESTO ZIMZOGRADA “Zimska varoš” od 7. decembra do 5. januara

Banjalučani će novogodišnje praznike u centru grada moći provesti uz manifestaciju „Zimska varoš“, koja će trajati od 7. decembra do 5. januara. 


Nakon „Zimzograda“, koji je nekoliko godina bio razonoda za građane i posjetioce u zimskim danima, na Trgu Krajine nas sada očekuju novi organizatori s projektom drugačijeg naziva, ali relativno sličnog sadržaja.

Kako najavljuju, planirano je da u centru grada bude postavljeno klizalište, kao i 19 drvenih kućica s raznovrsnom ponudom. Pripreme na Trgu kreću već od 1. decembra.

 

– Osnov manifestacije su zimske kućice, kakve se rade i na „Adventu“ u Zagrebu. One će biti postavljene samo u dva reda kako bismo napravili lijep prolaz, predstaviće se neki izlagači koji su i ranije bili na Trgu, lokalni ugostitelji, domaći proizvodi. Pripremamo zanimljiv program, naročito za djecu, a uveče nas očekuju muzički nastupi. Detaljan program ćemo objavljivati svake sedmice – rekla je Dragana Stanković, vlasnica marketinške agencije koja ove godine priprema zimsku manifestaciju.

Znatiželjni građani najavljena dešavanja uveliko porede sa već prepoznatljivim „Zimzogradom“.

– Šta god da se poslije uradi, svi će porediti sa tom manifestacijom. „Zimzograd“ je bila zaista lijepa priča, nešto što je otvorilo i drugačije mogućnosti u gradu na Vrbasu i ne bježimo od nje i nečega što je bilo. Projekat „Zimska varoš“ je sada ispred druge kuće, drvene kućice su nešto što se ne može izbjeći, ali ponudićemo malo drugačiji program i asortiman. Sačekajmo i otvaranje 7. decembra, pa da vidimo šta smo napravili – poručila je ona.

Podsjetimo, ista agencija u gradu je nedavno organizovala i „Banjalučki oktobarfest“.

Novogodišnji koncerti
Banjalučane i sve goste očekuju trodnevni novogodišnji koncerti na Trgu. Evrovizijska pobjednica Marija Šerifović nastupiće 30. decembra. U Novu, 2020. godinu ući ćemo uz pjesme “Crvene jabuke” i Jelene Tomašević, a 1. januara gostovaće Aleksandra Prijović.

(Srpskainfo)

NEZADOVOLJSTVO SE ŠIRI: I Željko Dubravac, predsjednik RO DNS-a Banjaluka, protiv Aćimovića

Predsjednik Regionalnog odbora Demokratskog narodnog saveza Banjaluka Željko Dubravac smatra da je prijedlog Predsjedništva ove stranke da Draško Aćimović bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH krajnje neozbiljan i pridružuje se zahtjevima Darka Banjca, Nenada Nešića i Slavka Gligorića da se razmotri ime drugog kandidata, saznaje opcija.net u vrhu banjalučkog odbora

ALTERNATIVA: DNS razmatra mogućnost da umjesto Aćimovića kandiduje Jokića

Dragan Jokić iz Srpca mogao bi biti novi kandidat DNS za ministra u Savjetu ministara BiH, saznaje ATV. Jokić je Crnogorac, i trebao bi biti kandidat umjesto Draška Aćimovića, koji se izjašnjava kao Italijan, a oko čijeg se imenovanja digla prava bura. Naime, zbog kandidovanja Aćimovića za ministra od devet predsjednika regija u DNS-u, šest

Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Slaviše Krunića

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor Benediju Đukanoviću iz Banjaluke, koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, potvrđeno je Srni u ovom sudu. “Rješenjem Vrhovnog suda produžen je pritvor Benediju Đukanoviću za još jedan mjesec i prema ovom rješenju pritvor može trajati do 12.

ANJA LJUBOJEVIĆ (SNSD) O SNIMCIMA SA PLAŽE: Ne stidim se svog tijela, zašto me nisu snimili kako krečim?

Anja Ljubojević, član Gradskog odbora SNSD-a i diplomirani politikolog, našla se ovih dana u središtu medijske pažnje, nakon što je jedan portal, naklonjen PDP-u, objavio seksistički tekst „Mlada SNSD-ovka voli pokazivati tijelo“, garniran privatnim fotografijama sa ljetovanja. Vrlo brzo, sporni tekst je uklonjen sa portala, a Ljubojevićki podrška, čini se, stiže sa svih strana, dobrim

Amelie Lens na narednom Sea Star festivalu!

I dalje se priča o epskom partiju za desetine hiljada techno fanova koje su na prošlom Sea Star festivalu dočekali Nina Kraviz i Sven Väth, a već se sprema novi, još veći rave u laguni Stella Maris 22. i 23. maja iduće godine! Nakon što je pokorila sve najveće svjetske festivalske pozornice i rasprodala gotovo