Magazin 06.12.2015.

Umjetnost nikada nije bila ovako zabavna!

ČITANJE: 2 minute
Tony Futura 2
Ako ste ljubitelj pop arta, sigurno ćete cijeniti viziju slavnog ‘Krika’ Edvarda Muncha s Macaulay Culkinom
Albert Einstein koji liže papir za cigaretu koju će smotati, slavni jezik s naslovnice albuma Rolling Stonesa prepun raznih tableta, problematični Macaulay Culkin kao centralna figura Munchovog ‘Krika’, McDonald'sov logo upotrebljen u sasvim dugačije svrhe… To su samo neke od ludih kombinacija Tonyja Future iz Berlina koji se bavi digitalnom umjetnošću.

Ne nedostaje mu ni seksualnih aluzija, no njegove umjetničke kombinacije uglavnom su zabavne i nadrealne.

 Ako ste ljubitelj pop arta, sigurni smo da ćete cijeniti njegovu viziju slavnog ‘Krika’ Edvarda Muncha. Pozadinu je ostavio netaknutu, a umjesto izobličene spodobe iz koje izvire očaj u Futurinoj verziji nalazi se glumac Macaulay Culkin, no radi se o takođe prepoznatljivom vrisku.

 

Cijeli ste život sanjali da ćete nacrtati u vlastitoj sobi ‘školicu’ i po mogućnosti je zaigrati? E, sad je imate priliku objesiti na zid iako je Futurina školica malo drugačija. Polja od jedan do deset što djeci označava polja kretenja po kojima skakuću, on je stavio u okvir mjesta zločina. Zapravo i nije toliko nespojivo – i ‘školica’ i beživotno tijelo na mjestu nesreće crtaju se, ili su se crtali – kredom.

Jeste li ikad pomislili da biste jednoj breskvi mogli obući tange? Ako i niste, Tony Futura ne samo da je to pomislio, nego je i proveo u djelo.

Sve njegove radove možete potražiti na Instagramu, a na Tumblru ćete pronaći prilično pomaknute fotografije.

 

 

(jutarnji.hr)