Vijesti 06.02.2023.

UNAPREĐENJE SARADNJE: Ministar Bukejlović sa predstavnicima pravosudnih institucija u Srpskoj

ČITANJE: 1 minuta

Ministar pravde u Vladi Republike Srpske Miloš Bukejlović razgovarao je danas sa predstavnicima pravosudnih institucija u Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva.

Sastanku su prisustvovali predsjednica Vrhovnog suda Republike Srpske, v.d. glavnog republičkog javnog tužioca, glavni okružni javni tužioci okružnih javnih tužilaštava Republike Srpske, predsjednica Višeg privrednog suda, kao i predsjednici osnovnih, okružnih, okružnih-privrednih sudova u Republici Srpskoj te direktori Sudske policije i Centra za edukaciju sudija i tužilaca.

Ovo je prvi zajednički sastanak sa rukovodiocima institucija pravosuđa u Republici Srpskoj čiji je cilj jačanje i unapređenje saradnje.

Ministar pravde u Vladi Republike Srpske Miloš Bukejlović je naveo da je svrha sastanka razmjena informacija sa ciljem utvrđivanja zajedničkih prioriteta, kao i unapređenje ukupnog procesa rada i efikasnosti pravosuđa.

Predstavnici institucija pravosuđa takođe su istakli važnost unapređenja materijalnog položaja i uslova rada u pravosuđu.

Na sastanku je naglašeno da je međusobni dijalog prilika za sagledavanje postojećeg stanja, ukazivanje na prednosti i nedostatke, kao i unapređenje okvira za saradnju.

(SB)