UNAPREĐENJE SARADNJE: U Beogradu se sastali Dačić i Đokić

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić, sastao se danas u sjedištu Socijalističke partije Srbije /SPS/ u Beogradu sa predsjednikom SPS-a Ivicom Dačićem. Tema sastanka bila je aktuelna politička situacija u Srpskoj i Srbiji, dalje unapređenje saradnje između dvije sestrinske partije, te razvojne politike za građane Srpske i Srbije.

Predsjednik SPS-a Ivica Dačić tom prilikom istakao je odličnu saradnju i odnose između dvije partije.

„SPS će uvijek voditi brigu o Srpskoj i našem narodu gdje god se on nalazio. SPS će to raditi jer smo mi partija koja je direktno sa narodom Republike Srpske učestvovala u stvaranju prve srpske države zapadno od Drine. Takođe, SPS će uvijek čuvati i štititi Socijalističku partiju iz Republike Srpske, jedinu partiju sa kojom imamo sestrinske odnose na koje smo posebno ponosni i koje ljubomorno čuvamo i njegujemo“, rekao je Dačić.

On je naglasio da je upoznao predsjednika Đokića sa kampanjom koja traje u Srbiji, kao i ciljevima SPS-a na predstojećim izborima.

„SPS će i na ovim izborima ostvariti odličan rezultat, pobjednički rezultat koji govori dovoljno o povjerenju građana u naše politike, ideje i vrijednosti. Želimo da nastavimo da radimo na razvijanju Srbije i Srpske. Samo snažna, ponosna i napredna Srbija može da bude lider regiona i pokretačka snaga srpskog naroda na Balkanu i Evropi“, istakao je Dačić.

Predsjednik SP-a Petar Đokić izjavio je da je uvijek zadovoljstvo sastati se sa prijateljem Dačićem i sa njim razgovarati o razvojnim politikama za srpski narod.

„Mi smo i danas govorili o načinima daljeg privrednog razvoja i poboljšavanja životnog standarda naših građana, ali i o uspješno realizovanim projektima u proteklom periodu, pogotovo u oblasti energetike na čijem čelu se nalaze socijalisti i u Srpskoj i u Srbiji“, naglasio je Đokić.

On je još dodao da je razgovarao sa Dačićem i na temu lokalnih izbora koji se ove godine održavaju u Republici Srpskoj, a koji su predviđeni za 15. novembar.

„SP će u Sprskoj, isto kao i SPS ovdje u Srbiji, na ovogodišnjim izborima napraviti odličan rezultat, u to smo sasvim uvjereni i to je bila jedna od tema naših razgovora. Srpski narod je zagledan u Socijalističku partiju, u naše ideje, vrijednosti, državotvornost i to je ono što nam daje motiv i želju za rad“, rekao je Đokić.

Dva lidera su poručila da će uskoro doći i do sastanka Predsjedništva dvije partije na kojem će se razgovarati o daljim načinima zajedničkog djelovanja, ali i unapređenja saradnje ove dvije partije.

(ATV)

SRBIJA DALA SAGLASNOST: Ljekarima iz BiH omogućeno da pomognu kolegama u Novom Pazaru

Republika Srbija dala je saglasnost za dolazak ljekarima iz Bosne i Hercegovine koji su ponudili pomoć Novom Pazaru zbog teške situacije u ovom gradu zbog epidemije korona virusa. Ambasada BiH u Beogradu je obaviještena da će medicinskim timovima iz BiH, sastavljenim od ljekara koji su se dobrovoljno prijavili, biti omogućeno da pruže pomoć kolegama u

VODEĆE SRPSKE MANIFESTACIJE: Izvjesno je da se festivali neće desiti u avgustu u najavljenom formatu

Vodeće srpske manifestacije među kojima su EXIT, Beerfest, Nishville, Lovefest i druge, obratili su se javnosti u novom, zajedničkom pismu, u kojem poručuju da je zbog pogoršanja epidemiološke situacije izvesno da se domaći festivali neće desiti u avgustu u planiranom formatu: “Podsećamo javnost da su srpske manifestacije zakazane za avgust ove godine na preporuku nadležnih

DEMANTI: “Milenko Đaković ostaje privržen politici DNS-a”

Povodom teksta objavljenog na portalu banjaluka.net pod naslovom “Nezvanično: Milenko Đaković možda ide u Demos?”, a prenesenog na portalu prijedor24h.net, Informativna služba Gradskog odbora DNS-a u Prijedoru i Milenko Đaković oglasili su se demantijem. Njihovo reagovanje prenosimo u cijelosti: “Gradonačelnik Prijedora i predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Prijedor Milenko Đaković i u budućnosti ostaje privržen politici

TALIĆ NA POPULARNOM KUPALIŠTU: Uskoro sanacija “Zlajine plaže”

Popularno banjalučko kupalište „Zlajina plaža“ uskoro bi trebala biti sanirano. Nastavak je to inicijative koju je pokrenuo prošle godine predsjednik Skupštine grada Banja Luka Zoran Talić zajedno sa mještanima MZ Kočićev vijenac. On je danas obišao popularno banjalučko kupalište sa načelnikom Odjeljenja za komunalne poslove grada Banja Luka, Petrom Bilčarem kako bi se dogovorila dalja