Vijesti 27.05.2019.

UNAPREĐENJE SARADNJE U OBLASTI BEZBJEDNOSNIH STUDIJA Delegacija Univerziteta u Banjoj Luci posjetila Kinu

ČITANJE: 1 minuta

Prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj, i doc. dr Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka, boravili su u Šangaju od 18 do 23 maja 2019. godine.

Tokom boravka u Кini, predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci razgovarali su sa dr Cui Jongom, predstavnikom Điangsu univerziteta iz Dženđianga, i njegovom saradnicom dr Draganom Ostić, menadžerom u Кancelariji za međunarodnu saradnju Điangsu univerziteta, koja je inicirala sastanak i potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između dva univerziteta.

Srdačnom dobrodošlicom Rektorat Istočnokineskog univerziteta za političke nauke i pravo u Šangaju su dočekali goste iz Banja Luke, gdje su imali priliku sa razgovaraju sa prof. dr Čen Džingjing, prorektorka, prof. dr Ni Tije, dekan Fakulteta kriminalistike, prof. dr Vang Veićuan, dekan Fakulteta političkih nauka i javne uprave i prof. dr Ma Li, zamjenik direktora Centra za međunarodne odnose.

Nakon prošlogodišnjeg potpisivanja Memoranduma o razumijevanju, dva univerziteta potpisali su Sporazum o razmjeni akademskog osoblja i studenata, koji treba da konkretizuje uspostavljenu saradnju.

Između ostalog, razgovarano je i o načinima unapređenja saradnje i u drugim oblastima, odnosno o učešću nastavnog osoblja u zajedničkim naučnim projektima i konferencijama, posebno u oblasti bezbjednosnih studija.