Vijesti 16.12.2016.

Unicef prepoznao važnost banjalučkog Montessori Kindergartena u BiH

ČITANJE: 1 minuta

Na nedavno održanoj ceremoniji dodjele priznanja i nagrada u okviru konkursa “Naše priče za najbolje vrtiće” UNICEF je Montessori kindergarten predškolskoj ustanovi  dodijelio zahvalnicu za istaknut doprinos za unapređenje kvaliteta predškolskog odgoja/vaspitanja i obrazovanja u BiH 2016.

Ovo je samo još jedno priznanje u nizu koje pokazuje da smo na pravom putu da u BiH na najbolji mogući način uvedemo Montessori pedagogiju i pokažimo višestruku korist obrazovanja i odgoja djece u montessori uslovima.

«Izuzetno sam srećna i ponosna na sve ono što smo moj tim i ja, zajedno sa djecom i roditeljima, postigli u prethodnom periodu. Ova zahvalnica je najbolji poklon za kraj uspješne godine u kojoj je naš kvalitet prepoznala i komisija iz Londona koja nam je dodijelila i Montessori akreditaciju,» istakla je Danijela Risović, vlasnica vrtića.

montesori-2

A u Montessori Kindergartenu u toku je humanitarni sajam pod nazivom «Djeca djeci poklanjaju» u okviru kojeg djeca i vaspitači prodaju sve ono što su sami stvorili, a od skupljenog novca će kupiti poklone drugarima koji trenutno leže u bolnici u Banjaluci. I upravo to je najbolji način za proslavu ovakvog priznanja – jer sreća je najveća onda kad se dijeli s drugima.