UniCredit Bank Banja Luka u saradnji sa EBRD-om kontinuirano podržava razvoj malog i srednjeg preduzetništva

UniCredit Bank Banja Luka potpisala je zahtjev za korišćenje druge tranše kreditne linije u Programu podrške konkurentnosti za mala i srednja preduzeća.

U okviru godišnje konferencije EBRD-a i Poslovnog forumkoji se održava u Sarajevu 8. i 9. maja, predsjednik UpraveUniCredit Banke Banja Luka, Gordan Pehar, potpisao je zahtjev za korištenje druge tranše kreditne linije u Programu podrške konkurentnosti za mala i srednja preduzeća.

Zadovoljstvo nam je što EBRD u našoj banci kontinuirano prepoznaje partnera u značajnim projektima. Upravo ovimkreditnim programom UniCredit Bank Banja Luka i EBRD prepoznali su važnost i potrebu podrške malih i srednjih poduzeća na putu njihovog razvoja i konkurentnijeg položaja natržištu, usklađujući svoje poslovanje sa pravilima i regulativomEuropske unije“, izjavio je Gordan Pehar, predsjednik Uprave UniCredit Bank Banja Luka.

U decembru 2018. godine, obje UniCredit banke u Bosni iHercegovini potpisale je ugovor sa EBRD-om o posebnoj kreditnoj liniji u Programu podrške konkurentnosti za mala srednja preduzeća zapadnog Balkana.

Program je posvećen kratkoročnom i dugoročnom finansiranju malih i srednjih preduzeća koja žele da usklade svoje poslovanje sa zahtjevima istandardima Evropske unije. Dodatna vrijednost ovog kreditnog programa za klijente jeste bespovratn bonus iz sredstava Evropske unije, u visini od 15% od iznosa kredita, koji se korisnicima kredita isplaćuje nakon uspješne realizacije verifikacije investicije.  

U NP RS dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja

U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava “Što te nema” autora Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

SNSD: Interes RS ne može biti talac grupa ili pojedinaca

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izuzetno cijeni doprinos DNS u kreiranju i provođenju zajedničkih politika kako u Republici Srpskoj i BiH svih prethodnih godina i ne vidi nijedan razlog da se i ubuduće ne nastavi sa politikom okupljanja partija iz Republike Srpske oko vitalnih nacionalnih interesa.

Vlada Srpske podržava razvojne projekte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

Zbog lančanog sudara kod “Delta Planeta” velika gužva na Istočnom tranzitu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16.30 kod  TC “Delta Planet” nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na više automobila. Zbog saobraćajne nesreće stvorena je velika gužva na Istočnom tranzitu, pa se vozači mole za strpljenje. – Ovo je prevršilo svaku mjeru. Nervoza i neznanje su najgora kombinacija za volanom i sada

KRIM-POLICIJA U RK “BORAC”: Uprava poručuje da su svi papiri čisti

Čelnici Rukometnog kluba Borac ovih dana odgovaraju na pitanja inspektorima krim-policije, Odjeljenja za privredni kriminal nakon anonimne prijave, i ističu da je sve regularno i da će to uskoro biti dokazano. – Prijavljeni smo za malverzacije, a neki članovi Upravnog odbora, koji izdvajaju svoje vrijeme i novac za Borac, morali su davati izjave. Predmet prijave