Biznis 08.05.2019.

UniCredit Bank Banja Luka u saradnji sa EBRD-om kontinuirano podržava razvoj malog i srednjeg preduzetništva

ČITANJE: 1 minuta

UniCredit Bank Banja Luka potpisala je zahtjev za korišćenje druge tranše kreditne linije u Programu podrške konkurentnosti za mala i srednja preduzeća.

U okviru godišnje konferencije EBRD-a i Poslovnog forumkoji se održava u Sarajevu 8. i 9. maja, predsjednik UpraveUniCredit Banke Banja Luka, Gordan Pehar, potpisao je zahtjev za korištenje druge tranše kreditne linije u Programu podrške konkurentnosti za mala i srednja preduzeća.

Zadovoljstvo nam je što EBRD u našoj banci kontinuirano prepoznaje partnera u značajnim projektima. Upravo ovimkreditnim programom UniCredit Bank Banja Luka i EBRD prepoznali su važnost i potrebu podrške malih i srednjih poduzeća na putu njihovog razvoja i konkurentnijeg položaja natržištu, usklađujući svoje poslovanje sa pravilima i regulativomEuropske unije“, izjavio je Gordan Pehar, predsjednik Uprave UniCredit Bank Banja Luka.

U decembru 2018. godine, obje UniCredit banke u Bosni iHercegovini potpisale je ugovor sa EBRD-om o posebnoj kreditnoj liniji u Programu podrške konkurentnosti za mala srednja preduzeća zapadnog Balkana.

Program je posvećen kratkoročnom i dugoročnom finansiranju malih i srednjih preduzeća koja žele da usklade svoje poslovanje sa zahtjevima istandardima Evropske unije. Dodatna vrijednost ovog kreditnog programa za klijente jeste bespovratn bonus iz sredstava Evropske unije, u visini od 15% od iznosa kredita, koji se korisnicima kredita isplaćuje nakon uspješne realizacije verifikacije investicije.