UniCredit Bank Banja Luka u saradnji sa EBRD-om kontinuirano podržava razvoj malog i srednjeg preduzetništva

UniCredit Bank Banja Luka potpisala je zahtjev za korišćenje druge tranše kreditne linije u Programu podrške konkurentnosti za mala i srednja preduzeća.

U okviru godišnje konferencije EBRD-a i Poslovnog forumkoji se održava u Sarajevu 8. i 9. maja, predsjednik UpraveUniCredit Banke Banja Luka, Gordan Pehar, potpisao je zahtjev za korištenje druge tranše kreditne linije u Programu podrške konkurentnosti za mala i srednja preduzeća.

Zadovoljstvo nam je što EBRD u našoj banci kontinuirano prepoznaje partnera u značajnim projektima. Upravo ovimkreditnim programom UniCredit Bank Banja Luka i EBRD prepoznali su važnost i potrebu podrške malih i srednjih poduzeća na putu njihovog razvoja i konkurentnijeg položaja natržištu, usklađujući svoje poslovanje sa pravilima i regulativomEuropske unije“, izjavio je Gordan Pehar, predsjednik Uprave UniCredit Bank Banja Luka.

U decembru 2018. godine, obje UniCredit banke u Bosni iHercegovini potpisale je ugovor sa EBRD-om o posebnoj kreditnoj liniji u Programu podrške konkurentnosti za mala srednja preduzeća zapadnog Balkana.

Program je posvećen kratkoročnom i dugoročnom finansiranju malih i srednjih preduzeća koja žele da usklade svoje poslovanje sa zahtjevima istandardima Evropske unije. Dodatna vrijednost ovog kreditnog programa za klijente jeste bespovratn bonus iz sredstava Evropske unije, u visini od 15% od iznosa kredita, koji se korisnicima kredita isplaćuje nakon uspješne realizacije verifikacije investicije.  

ZIJAH SOKOLOVIĆ NA DJEČIJEM SAJMU U BANJALUCI Zabava za najmlađe uz Zijaha Sokolovića i omiljene Vitalia proizvode

Najveća domaća mljekara Mlijekoprodukt, biće jedan od učesnika Dječijeg sajma koji će se održati 25. i 26. maja 2019. godine u Dvorani “Borik” u Banjaluci. Mlijekoprodukt je pripremio raznovrstan sadržaj za djecu i cijelu porodicu koje očekuje odlična zabava. Mališani će na zabavan način na Vitalia štandu moći da nauče više o mlijeku zahvaljujući interaktivnoj

UKC RS: Ključni problem u nabavci lijekova – Zakon o javnim nabavkama BiH

Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske saopštio je da ima obezbijeđen novac za nabavku sredstava i lijekova za normalno funkcionisanje, ali da, zbog komlikovanih zakonskih procedura, nije u mogućnosti da ga iskoristi, te da je ključni problem u sprovođenju Zakona o javnim nabavkama BiH i u Kancelariji za razmatranje žalbi. Iz UKC-a pojašnjavaju da Kancelarija

REKORD U APRILU Usluge Aerodroma Banjaluka koristilo 12.500 putnika

Aerodrom Banjaluka zabilježio je 12.460 putnika u aprilu i to je rekord ovog aerodroma, pokazuju podaci Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH. Osim toga, u prva četiri mjeseca banjalučki aerodrom ima najveći rast prometa putnika od svih aerodroma u Bosni i Hercegovini, i to za čak 702,5 odsto. Tako je u ovom periodu bilo 39.065 putnika,

JAVNOST ZGROŽENA SNIMKOM POGIBIJE Podsmijavanje tuđoj smrti moralno dno

Iako, nakon što je u javnost dospio šokantni snimak saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Milenko Pudar iz Banjaluke, nije još sa sigurnošću utvrđeno da li je M.S., koji je telefonom sve snimao, prekršio zakon, stručnjaci smatraju da su u ovom slučaju prekršeni svi moralni kodeksi.