UniCredit izabrana za najboljeg pružaoca usluga u Euromoney anketi transakcijskog poslovanja

Na osnovu referentne nezavisne ankete 25.000 korporativnih klijenata, UniCredit je izabrana za najboljeg pružaoca usluga transakcijskog poslovanja u 9 zemalja kao i za tržišnog lidera za transakcijsko poslovanje u regiji Srednje i Istočne Evrope i u 11 pojedinačnih zemalja.

UniCredit je izabrana za najboljeg pružaoca usluga u 9 zemalja u Euromoney anketi transakcijskog poslovanja za 2019., zauzevši po prvi put prvo mjesto u Njemačkoj i Italiji. Banka je također zadržala dugogodišnju poziciju najboljeg pružaoca usluga u Austriji – čime je iskazano sveobuhvatno liderstvo na ključnim tržištima Austrije, Njemačke i Italije. Banka je takođe osnažila svoju vodeću poziciju na tržištu u Srednjoj i Istočnoj Evropi i 11 pojedinačnih zemalja, uz nove pobjede u Bugarskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji.

Godišnja anketa, koja se bazira na mišljenju oko 25.000 specijalista u domenu transkacijskog poslovanja širom svijeta, koristi njihove povratne informacije za određivanje najboljih pružaoca usluga na tržištu.

“Rezultati predstavljaju izuzetno dostignuće za banku i pokazuju našu sveobuhvatnu snagu u Zapadnoj, Srednjoj i Istočnoj Evropi” rekao je Luca Corsini, direktor Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredit-a. “Transakcijsko poslovanje i šire, globalno transakcijsko bankarstvo su za nas ključne usluge te je stoga fantastično što je anketa pokazala da smo tržišni lideri”.

Cédric Derras, globalni direktor Transakcijskog poslovanja je podvukao: “Ovi rezultati su ostvareni zahvaljujući marljivom radu našeg tima za Transakcijsko poslovanje ali isti značaj ima i povjerenje i saradnički duh naših klijenata. Želimo se zahvaliti svima njima na kontinuiranoj podršci.”

Rezultati također dolaze nakon velikih ulaganja u inovacije, uključujući virtuelne račune, instant plaćanje i SWIFT, gdje banka nije težila samo da slijedi tržišne trendove već i da bude na njihovom čelu, uz rafinirane usluge u skladu sa povratnim informacijama od klijenata.

Ukupni rezultati su dati ispod.

Najbolji pružalac usluga u:

Austriji
Bosni i Hercegovini
Hrvatskoj
Njemačkoj (novo)
Italiji (novo)
Rumuniji
Srbiji (novo)
Slovačkoj (novo)
Sloveniji (novo)

Tržišni lider u transakcijskom poslovanju u:

Srednjoj i Istočnoj Evropi
Austriji
Bosni i Hercegovini
Bugarskoj (novo)
Hrvatskoj
Mađarskoj (novo)
Italiji (novo)
Rumuniji (novo)
Srbiji (novo)
Slovačkoj (novo)
Sloveniji (novo)
Turskoj

Tako se priznanjem Euromoney ankete u 2019. godini u kojoj je UniCredit u BiH izabrana za najboljeg pružaoca transkacijskih usluga u Zapadnoj Evropi, proširuje ukupna lista osvojenih nagrada u domenu Globalnog transakcijskog bankarstva. Podsjećamo da je UniCredit u BiH u sklopu nagrada za transakcijsko poslovanje magazina The Banker izabran i za najbolju banku za transakcijske usluge u Srednjoj i Istočnoj Evropi u okviru nagrada za izvrsnost magazina Euromoney.

DODIK: Izetbegovićevo negiranje ustavne strukture uvod u propast BiH

Izjava Bakira Izetbegovića da će u Savjetu ministara biti mjesta samo za stranke koje entitete podrede instituicijama BiH, dodatno je otežala pregovore o formiranju nove vlasti. Ovu izjavu, predstavnici SNSD-a smatraju ucjenom i smišljenom provokacijom. Istovremeno, predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavljuje da je ta stranka počela aktivnosti za formiranje Savjeta ministara, u kojem će, kažu,

RAJČEVIĆ: Tri principa reforme visokog obrazovanja

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se koncept reforme visokog obrazovanja zasnivati na tri principa – internacionalizacija, modernizacija i racionalizacija.

ZANIMLJIVA IZLOŽBA Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani

Slatkiši i sokovi bez šećera, zdrave žitarice, razne vrste voća i povrća, zimnica i ajvar krasili su danas štandove ispred Osnovne škole “Jovan Cvijić” u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, čiji su učenici organizovali izložbu zdrave hrane.